Lopullinen niitti Huawein älypuhelimille? Yhteistyökumppani katkaisee suhteet

Manu Pitkänen

Lopullinen niitti Huawein älypuhelimille? Yhteistyökumppani katkaisee suhteet
Älypuhelimien ja mobiililaitteiden suorittimissa yleisesti käytettävää arkkitehtuuria kehittävä ARM on lähettänyt omille työntekijöilleen muistion, jonka mukaan heidän tulee keskeyttää kaikki toiminnot Huawein kanssa. ARM käytännössä siis katkaisee liiketoimintasuhteen Huawein kanssa.

Aiemmin on tullut ilmi, että Google estää Huaweilta pääsyn Google Play -palveluihin, minkä seurauksena Android-älypuhelimien kehittäminen muuttui paljon haastavammaksi. Huawei kertoi kehittäneensä omaa käyttöjärjestelmää ja sovelluskauppaa, joihin se voisi mahdollisesti tukeutua tulevaisuudessa. Yhdysvaltalaiset puolijohdejätit, kuten Intel ja Qualcomm ovat myös irtisanoneet sopimukset Huawein kanssa.

Huawei saattaisi näistäkin takapakeista huolimatta selvitä kriisistä, mutta ARM:n päätös voi osoittautua liian ankaraksi. Huawein HiSilicon-tytäryhtiön kehittämät Kirin-suorittimet kun käyttävät ARM-arkkitehtuuria ja korvaavaa arkkitehtuuria on hyvin hankala löytää.ARM on brittiläinen yhtiö, joten Yhdysvaltain kauppaministeriön asettamat esteet eivät koske sitä suoranaisesti. Muistiossa yhtiö kuitenkin kertoo, että se käyttää yhdysvaltalaisperäistä teknologiaa. Tämän takia ARM katsoo, että sen on hyvä noudattaa kauppaministeriön tahtoa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 Lite 5G
459 € CDON
459 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 554 €

Samsung Galaxy A13 5G – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A13 5G
149 € Elisa
179 € Kärkkäinen
179 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.