Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Supercellin liiketoimintamalli paineen alla – Yhdysvalloissa pelit voisivat olla kiellettyjä alle 18-vuotiailta

Manu Pitkänen

Supercellin liiketoimintamalli paineen alla – Yhdysvalloissa pelit voisivat olla kiellettyjä alle 18-vuotiailta
Missourilainen senaattori Josh Hawley on tehnyt lakialoitteen, jossa ehdotetaan mobiilipeleissä yleisesti käytettävien palkintoarkkujen (loot box) kieltämistä alle 18-vuotiailta pelaajilta. Mobiilipelien olisi siis oltava varma, että pelaaja on täyttänyt 18-vuotta, jos pelin liiketoiminta perustuu rahaa vastaan avattaviin arkkuihin.

Palkintoarkkuihin perustuvaa liiketoimintamallia on verrattu uhkapeleihin, koska arkkujen sisältö vaihtelee eikä pelaaja tiedä ennakkoon mitä hän arkun aukaisun jälkeen saa. Pelaaja siis ikään kuin ostaa arvan maksaessaan arkun avaamisesta. Belgiassa ja Alankomaissa on jo päädytty kieltämään lainsäädännöllä loot boxit, minkä seurauksena Nintendo poisti pari peliään Belgian sovelluskaupoista.

Yhdysvalloissa kuluttajansuojaan liittyvän lainsäädännön noudattamista valvova viranomainen Federal Trade Commission (FTC) on myös kertonut aikeistaan tutkia loot box -mekanismia tarkemmin. Toistaiseksi FTC ei ole kuitenkaan reagoinut millään tavalla liiketoimintamalliin.Loot box -malliin kohdistuva paine vaikuttaa Suomeenkin, sillä esimerkiksi kansainvälisesti menestynyt peliyhtiö Supercell käyttää sitä peleissään. Mekanismiin tehdyt rajoitukset voivat siis vaikuttaa olennaisesti Supercellin ja muiden suomalaisten peliyhtiöiden menestykseen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.