Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei ei haudo kostoa Yhdysvalloille – Aikoo nousta markkinaykköseksi

Manu Pitkänen

Huawei ei haudo kostoa Yhdysvalloille – Aikoo nousta markkinaykköseksi
Vaikka Huaweita on kurmuutettu jo reilun viikon ajan kovin ottein, ei yhtiön toimitusjohtaja tunnu olevan lainkaan vihamielinen. Bloombergin haastattelussa toimitusjohtaja Ren Zhengfei toteaa, ettei hän toivo tai odota Kiinan vastaavan Huaweille asetettuihin kauppaesteisiin.

Zhengfei tuntuu olevan varma, ettei Kiina tule vastaamaan Yhdysvaltojen toimiin lainkaan – toisin kuin tullien nostojen suhteen. Hän uhoaa olevansa ensimmäisenä protestoimassa vastapakotteita vastaan, mikäli sellaisia on suunnitteilla. Zhengfei tuntuu siis uskovan vapaaseen markkinatalouteen ja siihen päästään ehkä nopeammin, kun ei aloiteta kostoretkeä.

Huaweita on syytetty vakoilusta, minkä Yhdysvallat kokee muodostavan niin sotilaallisen kuin kaupallisenkin uhan. Huawei on määrätietoisesti kiistänyt kaikki vakoilusyytökset.

Vaikka markkinatilanne nyt onkin haastava, Huawei aikoo siitä huolimatta olla markkinaykkönen niin matkapuhelinverkoissa kuin älypuhelimissakin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.