Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta

Manu Pitkänen

Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta
Fyysiset painikkeet ovat menossa kokonaan pois muodista, ainakin Samsungin lippulaivapuhelimien muotoilijoiden ja suunnittelijoiden mielestä. Android Police -verkkosivusto nimittäin kertoo tiedoista, joiden mukaan kesän lopulla julkaistava Galaxy Note10 -älypuhelin ei sisältäisi enää äänenvoimakkuus- Bixby- tai virtapainikkeita.

Virtapainikkeiden tilalle Samsung on lisäämässä kapasitiiviset tai painalluksen voimakkuutta aistivat anturit, jotka erottautuisivat muusta rungosta pienten kohoumien avulla. Oikeiden painikkeiden tilalle voisi siis tulla tekopainikkeet, jotka reagoivat painallukseen, mutta niissä ei olisi lainkaan mekaanista liikettä. Android Police ei saanut varmistettua, että aiotaanko samaa ratkaisua käyttää myös ensi vuonna esiteltävässä Galaxy S11 -puhelimessa.

Mekaanisten painikkeiden häviämisen lisäksi Samsung aikoo poistaa Galaxy S10:stä kokonaan 3,5 millimetrin audiopaikan. Muutamat muut valmistajat, kuten esimerkiksi Apple, ovat tehneet jo näin ja siirtyneet langattomiin Bluetooth-kuulokkeisiin. Fyysisiin liittimiin tehtävät muutokset herättävät aina kuohuntaa, joten Samsungin asiakaskunnassakin tulee heräämään varmasti kiukkua jos yhtiö on päätynyt poistamaan audioliittimen.Android Policen mukaan Galaxy Note10:stä olisi tulossa kaksi eri kokovaihtoehtoa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.