Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta

Manu Pitkänen

Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta
Fyysiset painikkeet ovat menossa kokonaan pois muodista, ainakin Samsungin lippulaivapuhelimien muotoilijoiden ja suunnittelijoiden mielestä. Android Police -verkkosivusto nimittäin kertoo tiedoista, joiden mukaan kesän lopulla julkaistava Galaxy Note10 -älypuhelin ei sisältäisi enää äänenvoimakkuus- Bixby- tai virtapainikkeita.

Virtapainikkeiden tilalle Samsung on lisäämässä kapasitiiviset tai painalluksen voimakkuutta aistivat anturit, jotka erottautuisivat muusta rungosta pienten kohoumien avulla. Oikeiden painikkeiden tilalle voisi siis tulla tekopainikkeet, jotka reagoivat painallukseen, mutta niissä ei olisi lainkaan mekaanista liikettä. Android Police ei saanut varmistettua, että aiotaanko samaa ratkaisua käyttää myös ensi vuonna esiteltävässä Galaxy S11 -puhelimessa.

Mekaanisten painikkeiden häviämisen lisäksi Samsung aikoo poistaa Galaxy S10:stä kokonaan 3,5 millimetrin audiopaikan. Muutamat muut valmistajat, kuten esimerkiksi Apple, ovat tehneet jo näin ja siirtyneet langattomiin Bluetooth-kuulokkeisiin. Fyysisiin liittimiin tehtävät muutokset herättävät aina kuohuntaa, joten Samsungin asiakaskunnassakin tulee heräämään varmasti kiukkua jos yhtiö on päätynyt poistamaan audioliittimen.Android Policen mukaan Galaxy Note10:stä olisi tulossa kaksi eri kokovaihtoehtoa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
178 € DNA
190 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.