Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta

Manu Pitkänen

Samsung poistaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet seuraavasta lippulaivasta
Fyysiset painikkeet ovat menossa kokonaan pois muodista, ainakin Samsungin lippulaivapuhelimien muotoilijoiden ja suunnittelijoiden mielestä. Android Police -verkkosivusto nimittäin kertoo tiedoista, joiden mukaan kesän lopulla julkaistava Galaxy Note10 -älypuhelin ei sisältäisi enää äänenvoimakkuus- Bixby- tai virtapainikkeita.

Virtapainikkeiden tilalle Samsung on lisäämässä kapasitiiviset tai painalluksen voimakkuutta aistivat anturit, jotka erottautuisivat muusta rungosta pienten kohoumien avulla. Oikeiden painikkeiden tilalle voisi siis tulla tekopainikkeet, jotka reagoivat painallukseen, mutta niissä ei olisi lainkaan mekaanista liikettä. Android Police ei saanut varmistettua, että aiotaanko samaa ratkaisua käyttää myös ensi vuonna esiteltävässä Galaxy S11 -puhelimessa.

Mekaanisten painikkeiden häviämisen lisäksi Samsung aikoo poistaa Galaxy S10:stä kokonaan 3,5 millimetrin audiopaikan. Muutamat muut valmistajat, kuten esimerkiksi Apple, ovat tehneet jo näin ja siirtyneet langattomiin Bluetooth-kuulokkeisiin. Fyysisiin liittimiin tehtävät muutokset herättävät aina kuohuntaa, joten Samsungin asiakaskunnassakin tulee heräämään varmasti kiukkua jos yhtiö on päätynyt poistamaan audioliittimen.Android Policen mukaan Galaxy Note10:stä olisi tulossa kaksi eri kokovaihtoehtoa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.