Apple paljasti iOS 13:n – Tämä on uutta

Manu Pitkänen

Apple paljasti iOS 13:n – Tämä on uutta
Apple paljasti tänään WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisissa odotetusti iOS 13 -käyttöjärjestelmän, joka sisältää uuden koko järjestelmän kattavan tumman väriteeman sekä runsaasti suorituskykyä parantavia muutoksia.

Apple keskittyi iOS 12 -ohjelmistossa suorituskyvyn parantamiseen ja sama teema on jatkunut iOS 13 -käyttöjärjestelmässä. Sovellusten paketointia on tehostettu, minkä ansiosta ohjelmat ovat 50 prosenttia pienempiä ja päivityksetkin jopa 60 prosenttia pienempiä. Parannukset näkyvät myös sovellusten käynnistymisessä, joka on jopa kaksi kertaa nopeampi kuin aiemmin.

Toinen suurempi muutos iOS 13:ssa on dark mode. Järjestelmätasolla toteutetun tumman väriteeman ansiosta OLED-näyttöiset puhelimet kuluttavat selvästi vähemmän virtaa, minkä lisäksi teksti voi olla helppolukuisempaa iltaisin. Tumma väriteema ulottuu Applen omiin oletussovelluksiin asti, joten kyse ei ole vain valikon teemavärin muuttamisesta.

Tietoturvaa Apple yrittää parantaa uuden Sign in with Apple, jolla pyritään korvaaman Facebook- ja Google-pohjaiset tunnistautumiset menetelmät. Viimeksi mainittujen ongelmana on, että ne saattavat paljastaa tietoja sinusta sovelluskehittäjille. Applen versioinnissa tämä ei ole mahdollista, sillä käyttäjällä on mahdollisuus tunnistautua sovellusta varten luodun ohjaussähköpostin avulla, joka piilottaa henkilöllisyytesi sovellukselta, mutta ohjaa sovelluksen lähettämät viestit sinun oikeaan sähköpostiin.Viihteellisempänä lisänä on uudet Memoji-editointiasetukset, jotka mahdollistavat memoji-animaatioiden korvakorujen, hiusten, päähineiden jne muokkaamisen. Lisäksi Apple on mahdollistanut Memoji-pohjaiset tarrat. Kuvien ja videoiden editointiin on myös tullut laajat työkalut.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.