Apple paljasti iOS 13:n – Tämä on uutta

Manu Pitkänen

Apple paljasti iOS 13:n – Tämä on uutta
Apple paljasti tänään WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisissa odotetusti iOS 13 -käyttöjärjestelmän, joka sisältää uuden koko järjestelmän kattavan tumman väriteeman sekä runsaasti suorituskykyä parantavia muutoksia.

Apple keskittyi iOS 12 -ohjelmistossa suorituskyvyn parantamiseen ja sama teema on jatkunut iOS 13 -käyttöjärjestelmässä. Sovellusten paketointia on tehostettu, minkä ansiosta ohjelmat ovat 50 prosenttia pienempiä ja päivityksetkin jopa 60 prosenttia pienempiä. Parannukset näkyvät myös sovellusten käynnistymisessä, joka on jopa kaksi kertaa nopeampi kuin aiemmin.

Toinen suurempi muutos iOS 13:ssa on dark mode. Järjestelmätasolla toteutetun tumman väriteeman ansiosta OLED-näyttöiset puhelimet kuluttavat selvästi vähemmän virtaa, minkä lisäksi teksti voi olla helppolukuisempaa iltaisin. Tumma väriteema ulottuu Applen omiin oletussovelluksiin asti, joten kyse ei ole vain valikon teemavärin muuttamisesta.

Tietoturvaa Apple yrittää parantaa uuden Sign in with Apple, jolla pyritään korvaaman Facebook- ja Google-pohjaiset tunnistautumiset menetelmät. Viimeksi mainittujen ongelmana on, että ne saattavat paljastaa tietoja sinusta sovelluskehittäjille. Applen versioinnissa tämä ei ole mahdollista, sillä käyttäjällä on mahdollisuus tunnistautua sovellusta varten luodun ohjaussähköpostin avulla, joka piilottaa henkilöllisyytesi sovellukselta, mutta ohjaa sovelluksen lähettämät viestit sinun oikeaan sähköpostiin.Viihteellisempänä lisänä on uudet Memoji-editointiasetukset, jotka mahdollistavat memoji-animaatioiden korvakorujen, hiusten, päähineiden jne muokkaamisen. Lisäksi Apple on mahdollistanut Memoji-pohjaiset tarrat. Kuvien ja videoiden editointiin on myös tullut laajat työkalut.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
99 € Power
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -25%

Honor Magic Vs
1199 € DNA
1599 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G – hinta laskenut -15%

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
169 € DNA
219 € Gigantti
229 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.