Huawein oma käyttöjärjestelmä saamassa muitakin tukijoita – Väitetään olevan Androidia nopeampi

Manu Pitkänen

Huawein oma käyttöjärjestelmä saamassa muitakin tukijoita – Väitetään olevan Androidia nopeampi
Huaweilla on ilmeisesti kädet täynnä töitä uuden käyttöjärjestelmän kehityksen kanssa, kun elokuun jälkeen Android-tuki on näillä näkymin päättymässä kokonaan. Tavaramerkkihakemusten perusteella käyttöjärjestelmän yhtenä potentiaalisena nimenä on HongMeng.

HongMeng on testausten perusteella hyvin suorituskykyinen, kiinalaisen Global Timesin mukaan joissain testeissä se olisi jopa 60 prosenttia nopeampi kuin Android. Huawei testaa käyttöjärjestelmää kiinalaisten älypuhelinmerkkien ja verkkojättien kanssa, joten Hongmeng saattaa päättyä myös muihinkin laitteisiin.

Tavoitteena ilmeisesti on, että Hongmeng saisi vipuvoimaa Kiinan sisämarkkinoilta ja voisi sitä kautta yleistyä muuallakin. Googlen Android jäisi tällöin herkästi Kiinan markkinoiden ulkopuolelle. Huawei- ja Honor-puhelimien lisäksi Hongmeng voi löytää tiensä Xiaomin, Oppon ja Vivon laitteisiin. Voi olla, että Hongmengin lanseeraus tehtäisiin Huawein Mate 30 -älypuhelimella.Jää nähtäväksi saako Huawei rakennettua Hongmengiin tukea Android-sovelluksille. Muutoin sen voi olla hankala voittaa ekosysteemien sodassa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.