Google lisäsi jaettavat GIF-animaatiot kuvahakuun

Matti Robinson

Google lisäsi jaettavat GIF-animaatiot kuvahakuun
Moni meemilordi on varmasti etsinyt tuskaisesti Twitter-taisteluunsa sopivaa GIF-animaatiota ilman tulosta, sillä niiden googlettaminen ei ole aivan yhtä helppoa kuin voisi olettaa.

Googlen kuvahaku nimittäin ei tue GIF-animaatioiden hakemista kovinkaan monipuolisesti, mutta onneksi yhtiössä on ilmeisesti huomattu animaatioiden suosio. Google on nimittäin uudistanut Google-sovellustaan ja Androidin Chrome-selainta niin, että jatkossa GIF-animaatioiden etsiminen ja jakaminen on huomattavasti helpompaa.

Google-sovellus sekä Androidilla että iOS:llä sisältää nyt oman jakonapin animaation alapuolella, kun käytää Googlen kuvahakua. Samainen ominaisuus on tuotu myös Androidi Chrome-selaimeen, joten hakaminen on helppoa myös suoraan selaimesta, kertoo Android Central.

Jakonappi avaa tyypillisen jakonäkymän, josta voi jakaa animaation suoraan suosituimmille kontakteille tai valikoituihin sovelluksiin. Uusi ominaisuus jakaa sen animaationa eikä linkkinä verkkosivulle, kun se lähetetään esimerkiksi WhatsApp-viestinä tai muissa sovelluksissa.Ominaisuuden taustalla on Googlen 2018 yrityskauppa, jossa se osti Tenorin. Tämä tarkoittaa myös, että kaikki GIF-animaatioit eivät automaattisesti saa jakonappia, vaan niiden tulee olla joko Tenor.com:ssa ja/tai täyttää yhteistyösopimus Googlen kanssa.

Jostain syystä kaikkia Tenor.comin GIF-animaatioitakaan ei vielä tueta, kuten kuvan oikean puolen tuloksista huomaa. Google on luvannut, että kattavuutta parannetaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.