Androidin korvaajan tiedot julkaistiin? Kehittäjät pääsevät käsiksi Fuchsia OS:ään

Manu Pitkänen

Androidin korvaajan tiedot julkaistiin? Kehittäjät pääsevät käsiksi Fuchsia OS:ään
Googlen puolisalainen käyttöjärjestelmähanke Fuchsia OS on nytkähtänyt askeleen lähemmäs julkisuutta, kun hakukonejätti on julkaissut käyttöjärjestelmän teknisiin yksityiskohtiin keskittyvän kehittäjäsivuston. Sivusto löytyy osoitteesta Fuchsia.dev.

Ulkoasultaan sivusto on pelkistetty, mutta kovaa sisältöä löytyykin jo paljon enemmän. Sivustolta löytyy kehittäjien tarvitsemat tiedot ohjelmien kehittämiseksi käyttöjärjestelmälle. Dokumentit julkaistiin hyvin matalalla profiililla ja se havaittiin puolivahingossa. Varsinainen sivusto avattiin jo toukokuussa, mutta silloin sivuston sisältö oli varsin tyhjä.

Syitä miksi Google päätyi julkaisemaan dokumentaation reilusti Google I/O:n jälkeen voidaan vain arvailla. Ehkä käyttöjärjestelmän julkaisuun menee vielä hyvä tovi, minkä takia Google ei halua vielä sille liikaa huomiota, koska se voisi hämmentää esimerkiksi Android-kehittäjiä turhaan paljon. Joidenkin huhujen mukaan Google voisi korvata Androidin uudella Fuchsia OS:llä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.