Apple korjaa videopuheluiden ikiaikaisen ongelman vihdoin

Manu Pitkänen

Apple korjaa videopuheluiden ikiaikaisen ongelman vihdoin
Videopuheluissa on ollut yksi keskeinen ongelma, jonka Apple on onnistunut ratkaisemaan iOS 13:ssa. Videopuheluiden aikana katsot luonnollisesti näyttöä, koska olet kiinnostunut vastapuolen naamasta ja puheesta. Samaan aikaan kuitenkin sinun silmäsi näyttää osoittavan alaspäin vastaanottajan ruudulla, joten sinun pitäisi katsoa laitteen kameraan, jotta näyttäisit katsovan vastaanottajaa kohti puhelun aikana.

Apple on lisännyt iOS 13:n FaceTime-videopuhelusovellukseensa hippusellisen ARKit-taikuutta, joka kääntää keinotekoisesti silmien asentoa niin, että vastaanottaja kokee sinun katsovan häntä kohti. Ainakin toistaiseksi ominaisuus näyttää toimivan vain iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa.

Toiminto löytyy iOS 13:n uusimmasta betasta, joten ilmeisesti se on tarkoitus julkaista tulevana syksynä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä tarkalleen, mitkä puhelinmallit tulevat tukemaan ominaisuutta. Ei myöskään tiedetä, tuleeko ominaisuus myös ryhmävideopuheluihin.Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
740 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
778 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.