Kiinalaisviranomaisen dokumenteista paljastui neljällä takakameralla varustettu Huawei-puhelin

Matti Robinson

Kiinalaisviranomaisen dokumenteista paljastui neljällä takakameralla varustettu Huawei-puhelin
Nyt kun Trump ja Xi Jinping ovat saaneet sen verran sopua aikaiseksi, että Yhdysvallat ei enää kiellä amerikkalaisyhtiöiltä yhteistyötä Huawein kanssa, niin voimme olla jälleen enemmän innoissaan tulevista Huawei-laitteista.

Niistä tuleekin tietoa suoraan Kiinan viranomaisilta. Valtion virallinen televalvontaelin TENAA on hyväksynyt juuri uuden Huawei-älypuhelimen myyntiin.

Kyseinen laite löytyy kahtena kappaleena, koodinimillä SPN-AL00 ja SPN-TL00. Tässä vaiheessa mallinimiä ei ole julkistettu, mutta GSMArenan mukaan kyseessä voisi olla esimerkiksi Nova 5i Pro, jota myytäisiin lännessä Mate 30 lite -nimellä.

Kuviakaan ei ole tässä vaiheessa tarjolla, koska niitä viranomaiset eivät julkaise, mutta onneksi speksejä sentään kerrotaan. Laitteesta löytyy tietojen mukaan 6,26 tuuman IPS-paneeli 2340 x 1080 -resoluutiolla. Tämä viittaisi keskihintaiseen laitteeseen, jota Mate-malliston lite-mallit ovat.Lisäksi laitteessa on 32 megapikselin etukamera ja peräti neljä kameraa takana. Erikoinen kokoonpano tarjoaa takaosassa tavallisen 48 megapikselin sensorin, kenties suosittu Sony IMX 586, sekä yhden 8 megapikselin ja kaksi 2 megapikselin kameraa.

Vaikka kameroissa pitäisi olla kyky 4K-videokuvaukseen, niin ainoastaan Full HD 1080p -videokuvaus mainitaan. Näin oli tosin myös viimevuotisen Mate 20 lite -mallin kanssa.

Mihin moisella kokoonpanolla pyritään, sitä on vaikea arvioida, erityisesti, kun tiedossa ei ole millainen on linssivarustus.

Muihin spekseihin lukeutuu kahdeksanytiminen Kirin-piiri (kenties uusi Kirin 810), 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia, 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa sekä microSD-muistikorttipaikka. Akkua laitteessa on mukavat 3900 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta.

Dokumentit kertovat myös, että laitteesta tulee saataville Midnight Black ja Aurora -värit, joista jälkimmäinen on värikäs sinertävä pinnoite.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.