Android Q integroi kielikäännökset järjestelmään aivan uudella tavalla

Puhelinvertailu

Android Q integroi kielikäännökset järjestelmään aivan uudella tavalla
Androidin tuleva Q-versio, eli Android 10, saapuu syksyllä virallisesti älypuhelimiin yhdessä uusien Pixel-laitteiden julkistusten kanssa. Android Q tulee tarjoamaan taatusti melkoisesti uusia ominaisuuksia, joita on paljastettu jo avoimien beetatestien myötä.

Tietysti Google pitää myös muutaman ässän hihassa ja paljastaa uudet ominaisuudet vasta julkistuksen yhteydessä. Yksi näistä on kenties paljastunut, kun 9to5Google löysi uuden käännösominaisuuden.

Google vaikuttaa tuovan Translate-työkalunsa suoraan käyttöliittymään ja integroi sen näkyvästi osaksi moniajonäkymää, jossa näytetään viimeisimmät sovellukset. Mikäli näkymässä olevista sovelluksista löytyy oletuskielestä poikkeavaa sisältöä, niin käyttöjärjestelmä näyttää Translate-napin alla, josta sisällön saa käännettyä helposti omalle kielelle.

Sivuston mukaan käännöstyökalu on isompaa proactive suggestions -ominaisuutta, joka voi jatkossa mahdollistaa myös muunlaisia ehdotuksia sisällön perusteella.Valitettavasti vaikuttaa siltä, että ominaisuus liittyy spesifisesti Pixel-puhelinten käyttöjärjestelmäversioon ja siten sitä ei nähdä todennäköisesti ainakaan heti muiden valmistajien Android-laitteissa.

Edeltävän Android Q beta 4:n mukaan sen muihin uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. teemojen aksenttivärit, nappi näytön kääntämiseen, ilmoitusten helpompi poistaminen, parannettu jakomenu, uudet eleohjaukset sekä Facebookin chattikuplien kaltaiset kuplat muiden sovellusten ominaisuuksille.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.