Android Q integroi kielikäännökset järjestelmään aivan uudella tavalla

Puhelinvertailu

Android Q integroi kielikäännökset järjestelmään aivan uudella tavalla
Androidin tuleva Q-versio, eli Android 10, saapuu syksyllä virallisesti älypuhelimiin yhdessä uusien Pixel-laitteiden julkistusten kanssa. Android Q tulee tarjoamaan taatusti melkoisesti uusia ominaisuuksia, joita on paljastettu jo avoimien beetatestien myötä.

Tietysti Google pitää myös muutaman ässän hihassa ja paljastaa uudet ominaisuudet vasta julkistuksen yhteydessä. Yksi näistä on kenties paljastunut, kun 9to5Google löysi uuden käännösominaisuuden.

Google vaikuttaa tuovan Translate-työkalunsa suoraan käyttöliittymään ja integroi sen näkyvästi osaksi moniajonäkymää, jossa näytetään viimeisimmät sovellukset. Mikäli näkymässä olevista sovelluksista löytyy oletuskielestä poikkeavaa sisältöä, niin käyttöjärjestelmä näyttää Translate-napin alla, josta sisällön saa käännettyä helposti omalle kielelle.

Sivuston mukaan käännöstyökalu on isompaa proactive suggestions -ominaisuutta, joka voi jatkossa mahdollistaa myös muunlaisia ehdotuksia sisällön perusteella.Valitettavasti vaikuttaa siltä, että ominaisuus liittyy spesifisesti Pixel-puhelinten käyttöjärjestelmäversioon ja siten sitä ei nähdä todennäköisesti ainakaan heti muiden valmistajien Android-laitteissa.

Edeltävän Android Q beta 4:n mukaan sen muihin uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. teemojen aksenttivärit, nappi näytön kääntämiseen, ilmoitusten helpompi poistaminen, parannettu jakomenu, uudet eleohjaukset sekä Facebookin chattikuplien kaltaiset kuplat muiden sovellusten ominaisuuksille.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.