>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin

Manu Pitkänen

Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin
Draamaa ei puutu älypuhelimien modeemimarkkinoilta, sillä Apple on edennyt jo loppusuoralle neuvotteluissaan ostaa Intelin modeemiliiketoiminta patentteineen ja työntekijöineen. Asiasta uutisoi Wall Street Journal.

Aiemmin keväällä Apple ilmoitti päässeensä sopuun Qualcommin kanssa yhtiöiden välisessä patenttiriidassa, minkä seurauksena yhtiöt solmivat monivuotisen lisensointisopimuksen ja Apple näytti päätyvän käyttämään Snapdragon-modeemeja useaksi vuodeksi. Apple on kuitenkin perustanut San Diegoon kaikessa hiljaisuudessa oman kehitysyksikön, jossa kehitetään Applen omaa modeemia, joten Applella on selvästi aikeet siirtyä jossakin vaiheessa Qualcommin modeemeistaa omiin piireihin.

Tähän asti Apple on käyttänyt Intelin modeemeja, mutta yhtiöiden liiketoimintasuhde katkesi kun Intel ei halunnut enää jatkaa tappiollista modeemikehitystä ja se lipsui Applen aikamääreistä. Apple on käynyt neuvotteluita Intelin modeemiliiketoiminnan ostamisesta jo viime vuodesta lähtien, mutta neuvottelut kariutuivat Qualcommin ja Applen diiliin. Intel ilmoitti vetäytyvänsä modeemeista ja samalla laittoi bisneksen julkiseen myyntiin.Myyntitarjous houkutteli ilmeisesti muutamia kiinnostuneita, mutta se lopulta käynnisti neuvottelut Applen kanssa uudelleen. Intelin ja Applen väliset neuvottelut saadaan päätökseen ilmeisesti jo ensi viikolla. Wall Street Journalin mukaan kaupan hintalappu voi olla miljardi dollaria tai enemmänkin. Applelle kauppa on tärkeä, sillä sitä kautta yhtiö pääsisi nopeasti kiinni 5G-modeemien kehityksestä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.