Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin

Manu Pitkänen

Apple on ostamassa Intelin modeemibisneksen – Saa varaslähdön 5G-iPhoneihin
Draamaa ei puutu älypuhelimien modeemimarkkinoilta, sillä Apple on edennyt jo loppusuoralle neuvotteluissaan ostaa Intelin modeemiliiketoiminta patentteineen ja työntekijöineen. Asiasta uutisoi Wall Street Journal.

Aiemmin keväällä Apple ilmoitti päässeensä sopuun Qualcommin kanssa yhtiöiden välisessä patenttiriidassa, minkä seurauksena yhtiöt solmivat monivuotisen lisensointisopimuksen ja Apple näytti päätyvän käyttämään Snapdragon-modeemeja useaksi vuodeksi. Apple on kuitenkin perustanut San Diegoon kaikessa hiljaisuudessa oman kehitysyksikön, jossa kehitetään Applen omaa modeemia, joten Applella on selvästi aikeet siirtyä jossakin vaiheessa Qualcommin modeemeistaa omiin piireihin.

Tähän asti Apple on käyttänyt Intelin modeemeja, mutta yhtiöiden liiketoimintasuhde katkesi kun Intel ei halunnut enää jatkaa tappiollista modeemikehitystä ja se lipsui Applen aikamääreistä. Apple on käynyt neuvotteluita Intelin modeemiliiketoiminnan ostamisesta jo viime vuodesta lähtien, mutta neuvottelut kariutuivat Qualcommin ja Applen diiliin. Intel ilmoitti vetäytyvänsä modeemeista ja samalla laittoi bisneksen julkiseen myyntiin.Myyntitarjous houkutteli ilmeisesti muutamia kiinnostuneita, mutta se lopulta käynnisti neuvottelut Applen kanssa uudelleen. Intelin ja Applen väliset neuvottelut saadaan päätökseen ilmeisesti jo ensi viikolla. Wall Street Journalin mukaan kaupan hintalappu voi olla miljardi dollaria tai enemmänkin. Applelle kauppa on tärkeä, sillä sitä kautta yhtiö pääsisi nopeasti kiinni 5G-modeemien kehityksestä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.