Omistatko vanhan iPhonen tai iPadin? Sinulla on pari kuukautta aikaa ladata tärkeä päivitys

Manu Pitkänen

Omistatko vanhan iPhonen tai iPadin? Sinulla on pari kuukautta aikaa ladata tärkeä päivitys
Jos omistat iPhone 4S:n tai iPhone 5:n, niin kannattaa käydä iOS:n Asetukset-sovelluksessa tarkastamassa ohjelmistopäivitysten saatavuus. Vaikka puhelimien virallinen ohjelmistotuki onkin jo päättynyt eli ne eivät saa enää uusimpia iOS-versioita, niin Apple on julkaissut puhelimille niiden tulevaa toimintaa ajatellen olennaisen päivityksen.

Kyse on huhtikuussa tapahtuneen GPS-viikkosiirtymän korjaamisesta iPhoneihin sekä iPadeihin (iPad 2–4 ja iPad mini). Vaikka viikkosiirtymä tapahtuikin jo keväällä, niin edellä mainituissa Applen laitteissa siirtymän katkoskohta koittaa vasta 3. marraskuuta. Asentamalla laitteisiin uusimman ohjelmiston, vältyt paikantamiseen ja sijaintitarkkuuteen vaikuttavilta ongelmila.

Mikäli omistat iPhone 4S:n, iPad minin, iPad 2:n tai kolmannen sukupolven iPadin, varmista että olet asentanut laitteeseen iOS:n version 9.3.6. Jos taas käytössäsi on iPhone 5 tai 4. sukupolven iPad, varmista että käytät ohjelmistoversiota iOS 10.3.4. Ongelma ei kosketa iPadejä, joissa on pelkkä Wi-Fi-tuki koska iPadien GPS-piiri löytyy matkapuhelinyhteydet mahdollistavasta modeemista (eli ongelma koskettaa vain Cellular-versioita).GPS-viikkosiirtymän (GPS roll over) taustoista löydät lisää tietoa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.