Apple muuttikin jo suunnitelmiaan – 5G tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin ensi vuonna

Manu Pitkänen

Apple muuttikin jo suunnitelmiaan – 5G tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin ensi vuonna
Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että kaikki kolme ensi vuonna esiteltävää iPhone-mallia tulevat tukemaan 5G-yhteyksiä. Aiemmin tuen arvioitiin rajoittuvan vain kalleimpiin malleihin.

Kuon mukaan suuntamuutoksen taustalla on koveneva kilpailu Android-valmistajien taholta, minkä takia 5G-tuki on nopealla aikataululla tulossa myös keskihintaisiin puhelimiin. Tällaisessa markkinatilanteessa Apple ei voi sivuuttaa 5G:tä edes halvimmassa mallissa, koska se söisi pahasti sen uskottavuutta high-end-puhelimena. Apple käyttää ensimmäisissä 5G-puhelimissaan Qualcommin kehittämiä modeemeja.

Reutersin lähteiden mukaan Applen tavoitteena olisi siirtyä itse kehittämäänsä 5G-modeemiin jo vuonna 2021 – mikä olisi toteutuessaan vuosi aikaisemmin kuin on uumoiltu. Suunnitelmien nopettamisessa auttaa Inteliltä ostettu modeemiliiketoiminta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.