Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple teki ennätystuloksen – iPhonien myynti laskussa

Manu Pitkänen

Apple teki ennätystuloksen – iPhonien myynti laskussa
Apple julkaisi viime yönä huhti-kesäkuun tuloksensa. Luvut osoittavat, että iPhonen tuottama liikevaihto laski 13 prosenttia, mutta samaan aikaan palveluliiketoiminta kasvoi samat 13 prosenttia. Kokonaisuutena Applen liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden prosentilla 53,8 miljardiin dollariin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan ennätyksellisen kesäkvartaalin taustalla oli kasvavan palveluliiketoiminnan lisäksi myös kovassa kasvussa oleva päälle puettavien laitteiden myynti sekä iPad- ja Mac-myynnin elpyminen. Tulosjulkistuksen perusteella Applella ollaan tyytyväisiä lukemista, sillä ne syntyivät ajankohtana, jolloin Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota leimahti uudelleen.

Perinteisesti Applea on pidetty iPhone-yhtiönä, sillä yhtiön talous nojaa niin voimakkaasti iPhoneen. Tälle tulkinnalle on edelleen perusteensa, vaikka nyt nähdyn kehityksen myötä iPhonen tuottama liikevaihto putosikin alle puoleen yhtiön koko liikevaihdosta. Sijottajia rauhoittanee nyt se, että Apple pystyy tekemään rahaa myös palveluilla.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.