Apple kuunteli Sirille annettuja käskyjä – Keskeyttää laatuohjelman

Manu Pitkänen

Apple kuunteli Sirille annettuja käskyjä – Keskeyttää laatuohjelman
Apple on päättänyt lopettaa Siri-puheavustajan äänitulkinnan luokitteluun käytetyn projektin, koska se koetaan loukkaavan Applen asiakkaiden yksityisyyttä. Guardian kirjoitti Applen käyttämästä luokittelusta hiljattain.

Luokittelun ajatuksena on käyttää ihmistyövoimaa Sirille annettujen puhekäskyjen tulkinnan laadunvalvonnassa. Tämän seurauksena Applen palkkaamat työntekijät kuulevat hyvinkin henkilökohtaisia tietoja Sirin käyttäjien elämästä. Työntekijät saavat käytännössä kuunneltavaksi audiokatkelmia Sirille annetuista käskyistä. Tiedostoista on poistettu ennakkoon henkilön tunnistamiseen liittyvät tiedot. Työn tavoitteena on varmistaa, että Sirin on kuullut sille annetut käskyt oikein.

Apple on päättänyt nyt keskeyttää taustatyön maailmanlaajuisesti, mutta sitä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa, mutta käyttäjiltä kysytään tähän erikseen lupa. Näin ollen kenenkään ei ole pakko osallistua laaduntarkkailuohjelmaan.Samanlaista laaduntarkkailua käyttävät myös Amazon sekä Google omien puheavustajien kehityksessä. Applen kohdalla paljastus on kuitenkin nolo, koska yhtiö on pyrkinyt profiloitumaan juuri yksityisyydensuojan kunnioittamisella.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.