Apple kuunteli Sirille annettuja käskyjä – Keskeyttää laatuohjelman

Manu Pitkänen

Apple kuunteli Sirille annettuja käskyjä – Keskeyttää laatuohjelman
Apple on päättänyt lopettaa Siri-puheavustajan äänitulkinnan luokitteluun käytetyn projektin, koska se koetaan loukkaavan Applen asiakkaiden yksityisyyttä. Guardian kirjoitti Applen käyttämästä luokittelusta hiljattain.

Luokittelun ajatuksena on käyttää ihmistyövoimaa Sirille annettujen puhekäskyjen tulkinnan laadunvalvonnassa. Tämän seurauksena Applen palkkaamat työntekijät kuulevat hyvinkin henkilökohtaisia tietoja Sirin käyttäjien elämästä. Työntekijät saavat käytännössä kuunneltavaksi audiokatkelmia Sirille annetuista käskyistä. Tiedostoista on poistettu ennakkoon henkilön tunnistamiseen liittyvät tiedot. Työn tavoitteena on varmistaa, että Sirin on kuullut sille annetut käskyt oikein.

Apple on päättänyt nyt keskeyttää taustatyön maailmanlaajuisesti, mutta sitä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa, mutta käyttäjiltä kysytään tähän erikseen lupa. Näin ollen kenenkään ei ole pakko osallistua laaduntarkkailuohjelmaan.Samanlaista laaduntarkkailua käyttävät myös Amazon sekä Google omien puheavustajien kehityksessä. Applen kohdalla paljastus on kuitenkin nolo, koska yhtiö on pyrkinyt profiloitumaan juuri yksityisyydensuojan kunnioittamisella.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 527 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
326 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -33%

Xiaomi 12X
707 € Proshop
891 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1328 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.