Vanha toiminto tulee takaisin iPhoneihin – Mutta vasta vuonna 2021

Manu Pitkänen

Vanha toiminto tulee takaisin iPhoneihin – Mutta vasta vuonna 2021
Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että Apple on palauttamassa iPhoneihin sormenjälkilukijat. Ensimmäinen sormenjälkilukija nähtiin iPhone 5S:ssä, mutta Touch ID hävisi puhelimien ominaisuuksist kuitenkin iPhone X:n myötä.

Touch ID:n korvasi iPhone X:ssä TrueDepth-kameraan perustuva Face ID -kasvojentunnistusjärjestelmä, joka tarvitsee toimiakseen vähemmän tilaa ja näin näytölle voidaan antaa etupuolelle enemmän tilaa. Face ID:hen siirtyminen oli siis osittain muotoilullinen päätös. Kuo kuitenkin arvelee, että vuoden 2021 iPhonessa voitaisiin nähdä jo sekä Face ID- että Touch ID -tunnistusmenetelmät.

Touch ID toteutettaisiin kuitenkin tällä kertaa näytön läpi sormenjälkiä aistivalla lukijalla. Tällaisia löytyy jo markkinoilta, mutta Apple odottanee lukijoiden ominisuuksien paranemista ennen kuin sisällyttää ne iPhoneihin. Kuon mukaan esimerkiksi lukijoiden koko on kasvamassa ja ne ovat myös ohenemassa. Apple turvautunee Qualcommin lukijoihin, vaikka yhtiöllä itselläänkin on sormenjälkilukuteknologiaan liittyvää osaamista.Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
740 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
778 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
139 € Power
199 € Kärkkäinen
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 198 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.