Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vanha toiminto tulee takaisin iPhoneihin – Mutta vasta vuonna 2021

Manu Pitkänen

Vanha toiminto tulee takaisin iPhoneihin – Mutta vasta vuonna 2021
Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että Apple on palauttamassa iPhoneihin sormenjälkilukijat. Ensimmäinen sormenjälkilukija nähtiin iPhone 5S:ssä, mutta Touch ID hävisi puhelimien ominaisuuksist kuitenkin iPhone X:n myötä.

Touch ID:n korvasi iPhone X:ssä TrueDepth-kameraan perustuva Face ID -kasvojentunnistusjärjestelmä, joka tarvitsee toimiakseen vähemmän tilaa ja näin näytölle voidaan antaa etupuolelle enemmän tilaa. Face ID:hen siirtyminen oli siis osittain muotoilullinen päätös. Kuo kuitenkin arvelee, että vuoden 2021 iPhonessa voitaisiin nähdä jo sekä Face ID- että Touch ID -tunnistusmenetelmät.

Touch ID toteutettaisiin kuitenkin tällä kertaa näytön läpi sormenjälkiä aistivalla lukijalla. Tällaisia löytyy jo markkinoilta, mutta Apple odottanee lukijoiden ominisuuksien paranemista ennen kuin sisällyttää ne iPhoneihin. Kuon mukaan esimerkiksi lukijoiden koko on kasvamassa ja ne ovat myös ohenemassa. Apple turvautunee Qualcommin lukijoihin, vaikka yhtiöllä itselläänkin on sormenjälkilukuteknologiaan liittyvää osaamista.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.