Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Kuvat -sovelluksella voi nyt etsiä tekstiä kuvista

Janne Yli-Korhonen

Google Kuvat -sovelluksella voi nyt etsiä tekstiä kuvista
Google Kuvat on yksi parhaista sovelluksista, jos otat paljon kuvia puhelimella. Google Kuvat osaa tunnistaa kuvista esimerkiksi eläimet, ihmiset ja paikat. Nyt Google tuo Kuvat -sovellukseen älykkään ominaisuuden, joka osaa etsiä ja tunnistaa tekstiä kuvista haun perusteella. Tekstin voi myös kopioida kuvasta.

Oman testin perusteella tekstin tunnistaminen toimii jo kohtuullisen mukavasti. Ihan kaikkea Google Kuvat ei kuitenkaan vielä löydä. Googlen mukaan tekstin tunnistaminen ja hakeminen onnistuu parhaiten kuvakaappauksista, mutta toimii myös muissa kuvissa. Tekstin kopioiminen tapahtuu Google Lensin avulla ja ominaisuus on jo käytössä.

Google lisäsi myös mahdollisuuden ryhmittää kuvat samankaltaisten kasvojen mukaan. Ominaisuuden saa päälle tai pois päältä sovelluksen asetuksista.

Ominaisuudet toimii Android-laitteilla, iOS-laitteilla sekä selaimella ja niiden pitäisi saapua kaikkien käytettäviksi muutamien päivien aikana, jos eivät vielä ole käytettävissä.Lisätietoa Google Kuvat -ominaisuuksista saat tästä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.