Apple aikoo julkaista pienen pyöreän laitteen, joka estää sinua kadottamasta tavaroita

Manu Pitkänen

Apple aikoo julkaista pienen pyöreän laitteen, joka estää sinua kadottamasta tavaroita
Applen on huhuttu kehittävän pientä Bluetooth-jäljitintä. Laite olisi samankaltainen kuin esimerkiksi Tile-laite, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi erilaisiin helposti hukkuviin esineisiin, jolloin puhelin voi ilmoittaa esineen katoamisesta kun liikut tarpeeksi kauaksi siitä (Bluetoothin kantaman ulkopuolelle).

Viitteitä tällaisesta Apple-brändätystä jäljittimestä saatiin kesäkuussa WWDC:n jälkeen, kun iOS 13:n Find My -sovelluksesta löytyi maininta tällaisesta laitteesta. MacRumors-verkkosivuston kaiveluiden perusteella kyseinen laite voisi olla ulkoasultan pyöreä kiekko, jonka keskellä komeilee Applen logo.

Applen näkemys tällaiseen Bluetooth-jäljittimeen on samanlainen kuin kilpailijoilla eli sekin ilmoittaa kun puhelin ja esine etääntyvät toisistaan ja puhelimella voi lähettää ääni-ilmoituspyyntöjä hakemisen helpottamiseksi. Erikoista on sen sijaan AR:n hyödyntäminen: puhelimella voi skannata ympäristöä ja sovellus esittää kadonneen esineen sjainnin punaisella ilmapallolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.