iPhonien ulkonäkö uudistuu – Mutta vasta ensi vuonna

Manu Pitkänen

iPhonien ulkonäkö uudistuu – Mutta vasta ensi vuonna
Mikäli odotit iPhonien saavan uuden ulkoasun tänä vuonna, niin joudut pettymään karvaasti. Applea seuraavan analyytikko Ming-Chi Kuon tietojen mukaan yhtiö olisi nimittäin päivittämässä puhelimiensa ulkonäköä vasta ensi vuonna, joten tämän vuosi mennään vielä iPhone X:stä tutulla designilla.

Näin nykyinen design tulee kestäneeksi kolmen mallisukupolven ajan, kun iPhone 6:n muotoilua käytettiin kaikkiaan neljän sukupolven ajan hyväksi. Aiemmin Applella tuntui olevan tyylinä päivittää joka toinen vuosi puhelimen ulkoasua ja joka toinen vuosi päivitysten painopiste oli tekniikkassa.

Kuon mukaan ensi vuoden iPhonien kolme tärkeintä kehityspainopistettä on muotoilu, 5G sekä kamerapäivitykset, joita tosin Apple tuntuu tekevän puhelimiinsa joka vuosi. On siis vaikea mennä sanomaan onko ensi vuonna kyse mistään tavanomaisesta poikkeavasta kamerapäivitysten osalta. Bloomberg uutisoi aiemmin, että ensi vuonna iPhoneihin olisi tulossa myös näyttöön integroitu Touch ID -sormenjälkilukija.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.