Tästä Apple ei eilen puhunut – AR-lasien kehitys tuli ilmi

Manu Pitkänen

Tästä Apple ei eilen puhunut – AR-lasien kehitys tuli ilmi
Isojen ohjelmisto- ja laitekehitysprojektien hallinnointi ei ole aina kovin helppoa, varsinkin jos pitää samalla pitää projekti visusti salassa. Applen julkaisemasta iOS 13 -käyttöjärjestelmän GM-julkaisusta on nimittäin paljastunut tietoja Applen kehittämästä AR-laitteesta, joita ei ehkä yleisön pitäisi vielä tietää.

iOS 13:sta on nimittäin löydetty StarBoard-niminen komponentti, joka toimii CarPlayn tapaan iPhonessa, mutta se esitetään ulkoisessa näytössä. StarBoardin tapauksessa tämä ulkoinen näyttö aktivoituu päähän puettavaan laitteeseen ja StarBoardin ansiosta tässä uudessa laitteessa voidaan esittää Stereo AR -pohjaista sisältöä. Käytännössä paljastus vahvistaa sen, että Apple on todella kehittänyt omia AR-laseja.

Applen AR-laseja on kehitetty T288-koodinimen alla jo useita vuosia, mutta eräiden tietojen mukaan projekti olisi laitettu jäihin toistaiseksi. Se voi olla merkki siitä, että Apple tarvitsee laitteen kehitykseen vielä lisää aikaa. Melko pitkällä kuitenkin ollaan jo, kun siihen liittyviä tietoja on lisätty iOS 13 -käyttöjärjestelmään.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
529 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
148 € ComputerSalg
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 162 €

OnePlus 7T – hinta laskenut -14%

OnePlus 7T
473 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 548 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.