Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebookin virtuaalivaluutta halutaan jo kieltää Euroopassa – Ei ole vielä edes tullut saataville

Manu Pitkänen

Facebookin virtuaalivaluutta halutaan jo kieltää Euroopassa – Ei ole vielä edes tullut saataville
Facebookin tänä vuonna esittelemän Libra-virtuaalivaluutan vastaanotto ei ole ollut kovin hyvä – ainakaan poliittisissa piireissä. Yhdysvalloissa jotkut poliitikot vaativat Libran kieltämistä heti suoralta kädeltä ja nyt Euroopassakin Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire penää Libralle kieltoa.

OECD:n konferenssissa puhuneen Le Mairen mukaan Facebookin virtuaalivaluutta on omiaan epävakauttamaan markkinoita. Hänen mielestä Libraan liittyvät riskit ovat liian suuret eikä tilanne paranna myöskään pohjamudissa oleva luottamus Facebookia kohtaan. Nykyisten tietojen valossa Le Maire ei ole valmis hyväksymään Libran rantautumista Eurooppaan mistään hinnasta.

Le Maire haluaisi siis myös muut Euroopan maat mukaan Libran vastaiseen taisteluun jotta vastustus ei jäisi pelkästään Ranskan kontolle. Ranskan ja Yhdysvaltojen lisäksi myös Britanniassa on suhtauduttu skeptisesti Facebookin suunnitelmiin.Libran avulla rahaa voisi esimerkiksi siirtää ihmiseltä toiselle Messengerin ja WhatsAppin kautta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.