Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA aloitti 5G:n testauksen Hyvinkäällä – Pohjustaa 5G:n laajaa käyttöönottoa

Manu Pitkänen

DNA aloitti 5G:n testauksen Hyvinkäällä – Pohjustaa 5G:n laajaa käyttöönottoa
DNA on kertonut valmistautuvansa 5G-verkkoteknologian käyttöönottoon, mutta ennen sitä operaattori haluaa testata tekniikka Hyvinkäällä. Rakennetun 3,5 gigahertsin testiverkon tarkoituksena on koetella 5G:tä erilaisissa olosuhteissa ja ympäristöissä ennen kuin tekniikkan kaupallistamiseen aletaan satsaamaan enemmän rahaa.

Hyvinkäällä testataan paitsi verkon toimivuutta ja nopeutta, niin myös päätelaitteiden käyttäytymistä. DNA:n mukaan sen 5G-verkko kattaa Hyvinkään keskustaa laajasti, ja erilaisten käyttötapausten testaaminen onnistuu siellä hyvin. Hyvinkää valikoitui testauspaikaksi siksi, että DNA:n verkkotekniikan näkökulmasta alueen verkkokokonaisuus on siihen edustava ja sopiva.

DNA:n ensimmäiset 5G-pilottiverkot ovat olleet käytössä Helsingin ja Porin keskusta-alueille, mutta Hyvinkäällä on nyt DNA:n laajin 5G-verkko. Tekniikkaa on testattu myös vantaalaisella pientaloalueella, jonka asukkaiden kanssa on toteutettu kiinteän 5G:n eli Fixed Wireless Access -tekniikan testi. Se on osa DNA:n palvelukehitystä, jonka tuloksena nopeat laajakaistayhteydet tuodaan tarjolle myös niiden alueiden pientaloihin ja yrityksiin, joihin valokuitua ei ole saatavilla.Vaikk 5G:hen panostetaan nyt paljon, niin DNA:n arvion mukaan 4G tulee säilymään pääasiallisena matkapuhelinverkkotekniikkana vielä pitkään.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.