Uusi iPhone yllätti nopeustestissä, olikin edeltäjää hitaampi

Puhelinvertailu

Uusi iPhone yllätti nopeustestissä, olikin edeltäjää hitaampi
Applen tämän vuoden iPhone -uutuuksia ei kuvata kovinkaan suuriksi uudistuksiksi. Kyseessä on kolmas vuosi, kun Apple kierrättää tuttua designia, mutta totutusti sisuksista löytyy kuitenkin jälleen entistä nopeampi suoritin.

A13 kasvattaa suorituskykyä edeltäjästä melkoisesti ja tämä näkyy benchmark-testeissä. Suorituskyky testien pisteet eivät kuitenkaan aina näy suoraan normaalissa käytössä.

Uuden iPhone 11 Pro -mallin jokapäiväisen käytön suorituskykyä on testattu EverythingApplePro:n uudella videolla. Siinä mainitaan myös benchmark-tulokset, joissa uutukainen voittaa selkeästi iPhone XS:n ja iPhone X:n.

Niin testaajien kuin muidenkin yllätykseksi tosielämän testin tulos ei kuitenkaan ole samansuuntainen – itseasiassa se on joiltain osin päinvastainen.

Sovellusten avaamista ja niiden käyttöä jäljittelevässä testissä ensimmäisen kierroksen jälkeen iPhone 11 Pro ja iPhone XS olivat rinta rinnan vain sekunnin erolla. Toisella kierroksella uusi iPhone oli kuitenkin unohtanut sovelluksien tiloja ja käynnistyksissä kesti merkittävästi kauemmin.Niinpä iPhone XS voitti vertailun liki puolen minuutin erolla. Parin vuoden takainen iPhone X jäi kolmanneksi selvällä erolla. Laitteen uudelleenkäynnistys oli puolestaan nopein iPhone X:llä ja viimeiseksi jäi uusi iPhone 11 Pro.

Myöskään Face ID ei suoriutunut testeistä juuri sen paremmin uudellä iPhonella, joka kertoo kenties siitä, että parannukset on tehty softapuolelle, joka on tarjolla myös vanhoille iPhone-malleille.

Apple ei selkeästi hyödynnä kaikkea tehoa sen maailman suorituskykyisimmästä älypuhelinpiiristä ja RAM-muistin säilyttäminen 4 gigatavussa saattoi olla myös virhe. Esimerkiksi kameran osalta parannukset tosin ovat parempaan suuntaan.Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.