Uusi iPhone yllätti nopeustestissä, olikin edeltäjää hitaampi

Puhelinvertailu

Uusi iPhone yllätti nopeustestissä, olikin edeltäjää hitaampi
Applen tämän vuoden iPhone -uutuuksia ei kuvata kovinkaan suuriksi uudistuksiksi. Kyseessä on kolmas vuosi, kun Apple kierrättää tuttua designia, mutta totutusti sisuksista löytyy kuitenkin jälleen entistä nopeampi suoritin.

A13 kasvattaa suorituskykyä edeltäjästä melkoisesti ja tämä näkyy benchmark-testeissä. Suorituskyky testien pisteet eivät kuitenkaan aina näy suoraan normaalissa käytössä.

Uuden iPhone 11 Pro -mallin jokapäiväisen käytön suorituskykyä on testattu EverythingApplePro:n uudella videolla. Siinä mainitaan myös benchmark-tulokset, joissa uutukainen voittaa selkeästi iPhone XS:n ja iPhone X:n.

Niin testaajien kuin muidenkin yllätykseksi tosielämän testin tulos ei kuitenkaan ole samansuuntainen – itseasiassa se on joiltain osin päinvastainen.

Sovellusten avaamista ja niiden käyttöä jäljittelevässä testissä ensimmäisen kierroksen jälkeen iPhone 11 Pro ja iPhone XS olivat rinta rinnan vain sekunnin erolla. Toisella kierroksella uusi iPhone oli kuitenkin unohtanut sovelluksien tiloja ja käynnistyksissä kesti merkittävästi kauemmin.Niinpä iPhone XS voitti vertailun liki puolen minuutin erolla. Parin vuoden takainen iPhone X jäi kolmanneksi selvällä erolla. Laitteen uudelleenkäynnistys oli puolestaan nopein iPhone X:llä ja viimeiseksi jäi uusi iPhone 11 Pro.

Myöskään Face ID ei suoriutunut testeistä juuri sen paremmin uudellä iPhonella, joka kertoo kenties siitä, että parannukset on tehty softapuolelle, joka on tarjolla myös vanhoille iPhone-malleille.

Apple ei selkeästi hyödynnä kaikkea tehoa sen maailman suorituskykyisimmästä älypuhelinpiiristä ja RAM-muistin säilyttäminen 4 gigatavussa saattoi olla myös virhe. Esimerkiksi kameran osalta parannukset tosin ovat parempaan suuntaan.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 190 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -17%

Xiaomi 12X
498 € Proshop
498 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -13%

Xiaomi 13 Lite
349 € Telia
395 € Multitronic
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -11%

Honor Magic5 Lite
219 € Power
247 € Gigantti
249 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 247 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.