Video esittelee tulevaa Android 10:n Live Captions -ominaisuutta

Puhelinvertailu

Video esittelee tulevaa Android 10:n Live Captions -ominaisuutta
Google esitteli alkukesästä Google I/O -tapahtumassa Android 10 -käyttöjärjestelmäversion uusia ominaisuuksia. Vaikka Android 10 on jo virallisesti saatavilla, niin kaikkia sen ominaisuuksia ei ole julkaistu.

Näistä yksi on Live Captions eli live tekstitykset. Tällä ominaisuudella saadaan aikaan tekstitykset mille vain videolle tai äänitiedostolle, jota Android 10 -laite pyörittää.

Kyseinen ominaisuus käyttää hyväkseen Googlen tekoälykirjastoa ja mahdollistaa tekstityksen puheesta jopa ilman internet-yhteyttä. Täysin lokaalisti tehtävä muunnos ei tallenna eikä siirrä dataa.

Vaikka ominaisuus ei ole virallisesti saatavilla, niin Pixel 4:stä vuodettu sovelluksen APK-tiedosto on mahdollistanut sen esittelemistä. Oheisella videolla tekstitysominaisuutta esitellään Pixel 2 XL -puhelimella ja XDA on julkaissut ominiaisuudesta kuvakaappauksia.

Valitettavasti alkuun ominaisuus saapuu vain englanniksi, joskin Google lupaa "mahdollisimman pian mahdollisimman monta kieltä" lisää. Google on myös vihjannut, että työstää käännöstyökalua, joka tekstittäisi puhutun asian toisella kielellä, mutta siihen on todennäköisesti vielä aikaa.Automaattiset tekstitykset mahdollistavat paitsi paremman kokemuksen kuulovammaisille niin myös auttavat tilanteessa, jossa käyttäjä ei halua ääntä, mutta haluaa esimerkiksi katsoa puhetta sisältävän videon tai tietää podcastin sisällön.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Honor X7b – hinta laskenut -25%

Honor X7b
149 € Gigantti
149 € Euronics
149 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
675 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.