Video esittelee tulevaa Android 10:n Live Captions -ominaisuutta

Puhelinvertailu

Video esittelee tulevaa Android 10:n Live Captions -ominaisuutta
Google esitteli alkukesästä Google I/O -tapahtumassa Android 10 -käyttöjärjestelmäversion uusia ominaisuuksia. Vaikka Android 10 on jo virallisesti saatavilla, niin kaikkia sen ominaisuuksia ei ole julkaistu.

Näistä yksi on Live Captions eli live tekstitykset. Tällä ominaisuudella saadaan aikaan tekstitykset mille vain videolle tai äänitiedostolle, jota Android 10 -laite pyörittää.

Kyseinen ominaisuus käyttää hyväkseen Googlen tekoälykirjastoa ja mahdollistaa tekstityksen puheesta jopa ilman internet-yhteyttä. Täysin lokaalisti tehtävä muunnos ei tallenna eikä siirrä dataa.

Vaikka ominaisuus ei ole virallisesti saatavilla, niin Pixel 4:stä vuodettu sovelluksen APK-tiedosto on mahdollistanut sen esittelemistä. Oheisella videolla tekstitysominaisuutta esitellään Pixel 2 XL -puhelimella ja XDA on julkaissut ominiaisuudesta kuvakaappauksia.

Valitettavasti alkuun ominaisuus saapuu vain englanniksi, joskin Google lupaa "mahdollisimman pian mahdollisimman monta kieltä" lisää. Google on myös vihjannut, että työstää käännöstyökalua, joka tekstittäisi puhutun asian toisella kielellä, mutta siihen on todennäköisesti vielä aikaa.Automaattiset tekstitykset mahdollistavat paitsi paremman kokemuksen kuulovammaisille niin myös auttavat tilanteessa, jossa käyttäjä ei halua ääntä, mutta haluaa esimerkiksi katsoa puhetta sisältävän videon tai tietää podcastin sisällön.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 527 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
326 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -33%

Xiaomi 12X
707 € Proshop
891 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1328 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.