Samsung teki rohkean päätöksen – Lopettaa puhelimien valmistamisen Kiinassa

Manu Pitkänen

Samsung teki rohkean päätöksen – Lopettaa puhelimien valmistamisen Kiinassa
Samsung kertoo lopettavansa puhelimien valmistuksen Kiinassa kokonaan. Yhtiön mukaan kiinalaisen työvoiman kustannus on noussut sen kannattavuuden kannalta liian korkeaksi, minkä lisäksi kiinalaista tuotantoa vastaan puhuu käynnissä oleva kauppasota Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä.

Samsung ei ole suinkaan ensimmäinen yhtiö, joka on tehnyt johtopäätöksiä Kiinan suhteen. Esimerkiksi Sony on siirtänyt puhelimien tuotantoa Kiinasta Thaimaahan. Kaikki tuotanto ei ole kuitenkaan Kiinasta häviämässä hetkeen, sillä maan massiiviselle työvoimareserville ei löydy maailmalta korvaajaa ihan heti. Esimerkiksi Apple joutunee vielä pitkään tukeutumaan sopimusvalmistaja Foxconnin tehtaisiin Kiinassa.

Kiinan tehtaiden tuotantovälineet on tarkoitus siirrättää Samsungin muissa maissa sijaitseviin tehtaisiin. Päätöstä helpotti todennäköisesti se, että Samsungin Huizhoussa sijainnut tehdas on rakennettu jo vuonna 1992. Tehtaan on sanottu työllistäneen noin 6000 työntekijää ja siellä valmistettiin vuonna 2017 noin 63 miljoonaa puhelinta. Samana vuonna Samsung valmisti 394 miljoonaa puhelinta

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Motorola Moto G82 – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G82
280 € Hobby Hall
302 € Proshop
316 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 374 €

Samsung Galaxy A72 – hinta laskenut -25%

Samsung Galaxy A72
299 € Teleoutlet

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -23%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
607 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 493 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.