Tätä iPhonea olet oikeasti odottanut – Halvempi mutta yhtä tehokas kuin iPhone 11

Manu Pitkänen

Tätä iPhonea olet oikeasti odottanut – Halvempi mutta yhtä tehokas kuin iPhone 11
Applen myymälöissä varmaankin yksi eniten ihmettelyä aiheuttava asia on tuotteiden hinnat, sillä ne ovat järjestään korkeat. Osa hinnasta selittyy varmasti teknologialla ja materiaalivalinnoilla, mutta yhtä lailla Applelle on tärkeää pitää kiinni premium-imagosta, jota ei synny jos tuotteita myydään polkuhinnoin.

Onneksi Applella ajatellaan myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole innostuneita laittamaan tuhatta euroa kiinni parin vuoden välein joka tapauksessa päivitettävään puhelimeen. Yhtiö on nimittäin aikeissa julkaista uuden halpis-iPhonen, joka jatkaa käytännössä iPhone 5c:n ja iPhone SE:n perintöä Applen puhelinmallistossa. Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan uusi iPhone SE2 tulisi markkinoille ensi vuoden tammi-maaliskuun aikana, joten joulusesonkia se ei tule sotkemaan.

Kuon tietojen mukaan tuleva halpis-iPhone olisi muotoilun osalta samanlainen kuin iPhone 8 ja tekniikkakin on monelta osin samaa. Esimerkiksi Touch ID j 4,7 tuuman LCD-näyttö kuulunevat varusteluun. Kyse on siis periaatteessa vain päivitetystä iPhone 8 -mallista. Uudessa puhelimessa on päivitetty iPhone 8:aan verrattuna ainakin järjestelmäpiiri, joka tulee olemaan iPhone 11:n tavoin A13. Puhelimen voidaan siis olettaa olevan yhtä nopea kuin iPhone 11, mutta vain edullisempi.Mihin hintaluokkaan iPhone SE2 sitten sijoittuu? Tällä haavaa Apple myy 64 gigatavun iPhone 8:aa 449 dollarin hinnalla, joten iPhoen SE2 osunee suunnilleen samoille tietämille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Honor X7b – hinta laskenut -25%

Honor X7b
149 € Gigantti
149 € Euronics
149 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
675 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.