Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple poisti Hongkongin mielenosoittajien sovelluksen App Storesta – Toimitusjohtaja puoltaa poistoa

Manu Pitkänen

Apple poisti Hongkongin mielenosoittajien sovelluksen App Storesta – Toimitusjohtaja puoltaa poistoa
Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoo yhtiön työntekijöille suunnatussa muistiossa tukevansa paljon julkisuutta saaneen HKMap Live -sovelluksen poistoa App Storesta. Sovellus oli jo kertaalleen poistettu App Storesta, mutta se teki paluun sovelluskauppaan kunnes se poistettiin uudelleen.

HKMap Liven ajatus oli tarjota hongkongilaisille mielenosoittajille mahdollisuus tallentaa kartalle poliisiviranomaisten sijainti, jolloin mielenosoittajat voisivat välttyä yhteenotolta viranomaisten kanssa. Sovellusta käytettiin myös toisella tapaa: ohjelman avulla saatettiin paikantaa poliisien sijainti ja hyökätä heidän kimppuun. Lisäksi sovellus paljasti alueet joissa ei todennäköisesti ollut poliiseja: tämä vuorostaan saattoi houkutella omaisuusrikoksiin, kuten varasteluun.

Apple on poistanut myös muita mielenosoituksiin liittyviä ohjelmia Kiinan App Storesta. Applen yrityskulttuuriin kuuluu ihmisoikeuksien vaaliminen, mutta samaan aikaan sen on liiketoiminnallisista syistä järkevää myös miellyttää Kiinan hallinnon tahtoa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.