Material Design Award -palkinnot jaettu parhaiten suunnitelluille Android-sovelluksille

Matti Robinson

Material Design Award -palkinnot jaettu parhaiten suunnitelluille Android-sovelluksille
Googlen design-osasto on valinnut eilettäin Android-sovelluksista parhaat esittelemään yhtiön Material Design -suunnittelukieltä. Yhtiö valitsi neljä voittajaa neljässä eri kategoriassa, jotka heidän mielestään tuovat esiin Androidin designin parhaita puolia.

Sovellusten tulee olla paitsi Google suunnittelufilosofian mukaisia niin tietysti myös käytännöllisiä, helppokäyttöisiä ja kauniita. Kaikki sovelluksista ovat ilmaisia, joten niitä voi kokeilla huoletta alla olevista linkeistä.

Tässä voittajat:

Teemoitus: Ruff
Teemoituksella Google tarkoittaa tässä tapauksessa värien, typografian ja muotojen käyttöä johdonmukaisesti. Muistiinpanosovellus käyttää näitä yksioikoisessa käyttöliittymässä elementtien tunnistamiseen. Lisäksi sovelluksessa käytetään hyväksi taustakulissia (backdrop) pääasiallisena sisältönä sekä alariviä (bottom sheet) valikkona. Kategorian mukaisesti sovelluksen käyttöliittymän voi myös teemoittaa vaaleaksi, tummaksi tai mustaksi.Lataa Ruff

Innovaatio: Reflectly
Material Designin ei ole Googlen mukaan määrä olla jäykkä kehikko, joka tarjoaa vain yhdenlaisia sovelluksia, joka käy hyvin myös voittajien erilaisesta tyylistä. Muun muassa stressin helpottamisessa auttava päiväkirjasovellus Reflectly tarjoaa sulavia siirtymiä ja leikkisen design-kielen, mutta taustalla on myös tekoälyominaisuuksia. Helposti lähestyttävä ja värikäs sovellus on samalla taiteellinen ja käyttää liikekoreografiaa käyttöliittymässään.

Lataa Reflectly

Kokemus: Scripts
Käyttökokemuksen osalta voittajaksi selviytyi eri kielten kirjoittamisen opettamiseen erikoistunut Scripts. Se käyttää hyväkseen haptista vastetta ja muita kosketusnäytön ominaisuuksia. Lisäksi mm. värigradienttien, opasteiden ja visuaalisen mnemoniikan käyttö opettamisessa ovat ilahduttaneet Googlen design-tiimiä.

Lataa Scripts


Universaalius: Trip.com
Matkasovellus Trip.com on ansainnut Material Design -palkinnon sen universaalista suunnittelusta. Sovellus tarjoaa ominaisuuksia globaalille yleisölle peräti 19 tuetulla kielellä, jotka istuvat oivasti käyttöliittymään. Käyttöliittymän hyvin valitut ikonit, värit ja visuaalinen kieli siirtävät katseen juuri oikeaan paikkaan. Lisäksi sovellus osaa muuttaa tekstien kokoa, elementtien väriä ja tyyliä tarpeen mukaan.


Lataa Trip.com

Lisää palkinnoista ja palkintoraadin perusteluista voi lukea Googlen virallisesta julkaisusta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.