Material Design Award -palkinnot jaettu parhaiten suunnitelluille Android-sovelluksille

Matti Robinson

Material Design Award -palkinnot jaettu parhaiten suunnitelluille Android-sovelluksille
Googlen design-osasto on valinnut eilettäin Android-sovelluksista parhaat esittelemään yhtiön Material Design -suunnittelukieltä. Yhtiö valitsi neljä voittajaa neljässä eri kategoriassa, jotka heidän mielestään tuovat esiin Androidin designin parhaita puolia.

Sovellusten tulee olla paitsi Google suunnittelufilosofian mukaisia niin tietysti myös käytännöllisiä, helppokäyttöisiä ja kauniita. Kaikki sovelluksista ovat ilmaisia, joten niitä voi kokeilla huoletta alla olevista linkeistä.

Tässä voittajat:

Teemoitus: Ruff
Teemoituksella Google tarkoittaa tässä tapauksessa värien, typografian ja muotojen käyttöä johdonmukaisesti. Muistiinpanosovellus käyttää näitä yksioikoisessa käyttöliittymässä elementtien tunnistamiseen. Lisäksi sovelluksessa käytetään hyväksi taustakulissia (backdrop) pääasiallisena sisältönä sekä alariviä (bottom sheet) valikkona. Kategorian mukaisesti sovelluksen käyttöliittymän voi myös teemoittaa vaaleaksi, tummaksi tai mustaksi.Lataa Ruff

Innovaatio: Reflectly
Material Designin ei ole Googlen mukaan määrä olla jäykkä kehikko, joka tarjoaa vain yhdenlaisia sovelluksia, joka käy hyvin myös voittajien erilaisesta tyylistä. Muun muassa stressin helpottamisessa auttava päiväkirjasovellus Reflectly tarjoaa sulavia siirtymiä ja leikkisen design-kielen, mutta taustalla on myös tekoälyominaisuuksia. Helposti lähestyttävä ja värikäs sovellus on samalla taiteellinen ja käyttää liikekoreografiaa käyttöliittymässään.

Lataa Reflectly

Kokemus: Scripts
Käyttökokemuksen osalta voittajaksi selviytyi eri kielten kirjoittamisen opettamiseen erikoistunut Scripts. Se käyttää hyväkseen haptista vastetta ja muita kosketusnäytön ominaisuuksia. Lisäksi mm. värigradienttien, opasteiden ja visuaalisen mnemoniikan käyttö opettamisessa ovat ilahduttaneet Googlen design-tiimiä.

Lataa Scripts


Universaalius: Trip.com
Matkasovellus Trip.com on ansainnut Material Design -palkinnon sen universaalista suunnittelusta. Sovellus tarjoaa ominaisuuksia globaalille yleisölle peräti 19 tuetulla kielellä, jotka istuvat oivasti käyttöliittymään. Käyttöliittymän hyvin valitut ikonit, värit ja visuaalinen kieli siirtävät katseen juuri oikeaan paikkaan. Lisäksi sovellus osaa muuttaa tekstien kokoa, elementtien väriä ja tyyliä tarpeen mukaan.


Lataa Trip.com

Lisää palkinnoista ja palkintoraadin perusteluista voi lukea Googlen virallisesta julkaisusta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.