Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S11:n salat alkavat jo paljastua

Manu Pitkänen

Galaxy S11:n salat alkavat jo paljastua
Galaxy S11 ei tule tuottamaan suurta yllätystä ainakaan prosessorivalinnoillaan, sillä Samsung on esitellyt jo uuden sukupolven high-end-järjestelmäpiirinsä. Uusi Exynos 990 sisältää 5G-modeemin, minkä lisäksi suorituskykyyn on saatu uutta potkua.

Exynos 990 valmistetaan edelleen 7 nanometrin prosessilla, mutta silti Samsung on saanut puristettua piiristä 20 prosenttia enemmän suorituskykyä verrattuna nykyisiin high-end-piireihin. Suoritinytimiä Exynos 990:ssä on kahdeksan kappaletta, mutta niitä on kolmea erilaista. Kaksi ytimistä on Samsungin omaa käsialaa ja loput kuusi on ARM:n suunnittelemia (2x Cortex-A76 ja 4x Cortex-A55). Tekoälylaskennassa suorituskyky on parantunut jopa kaksinkertaiseksi.

Uusi piiri tukee 120 hertsin virkistystaajuutta eli ainakaan Exynos 990:stä uudenlaisten näyttöjen käyttö ei jää kiinni. Perinteisesti puhelimissa käytetään 60 hertsin näyttöjä, mutta uusissa high-end-puhelimissa käytetään myös 90 hertsin näyttöjä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.