Huawei pääsi pälkähästä – Pahin mahdollinen ei toteudukaan

Manu Pitkänen

Huawei pääsi pälkähästä – Pahin mahdollinen ei toteudukaan
Huawei näyttää välttyvän kaikkein pahimmalta skenaariolta, sillä brittiläinen mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM on todennut, että Armv8-A-arkkitehtuuri ja sen seuraajat eivät ole yhdysvaltalaisperäisiä. Näin ollen ARM voi jatkossakin myydä lisenssejä arkkitehtuuriin Yhdysvaltojen asettamista pakotteista huolimatta.

Yhdysvallat lisäsi Huawein toukokuussa mustalle listalle, minkä takia yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät voi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Vaikka ARM:n päämaja sijaitseekin Isossa-Britannissa, tulkitsi yhtiö aluksi sen mikroarkkitehtuurien sisältävän komponentteja, jotka ovat peräisin Yhdysvalloista ja näin ollen sen tulisi noudattaa Yhdysvaltojen asettamia pakotteita.

Mikäli ARM:n tulkinta olisi pysynyt alkuperäisessä muodossa, ei Huawei olisi voinut käyttää tuotteissaan ARM:n arkkitehtuuriin perustuvia piirejä. Kovaavan arkkitehtuurin löytäminen nopealla aikataululla olisi ollut käytännössä mahdotonta.Toistaiseksi Huawein liiketoiminta ei ole häiriintynyt kauppapakotteiden takia. Huawei ei voi käyttää uusissa puhelimissa Googlen palveluita, mutta se ei ole yhtiön myyntiä pahemmin haitannut. Huawei odottaa tekevänsä uuden myyntiennätyksen tänä vuonna.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.