Huawei pääsi pälkähästä – Pahin mahdollinen ei toteudukaan

Manu Pitkänen

Huawei pääsi pälkähästä – Pahin mahdollinen ei toteudukaan
Huawei näyttää välttyvän kaikkein pahimmalta skenaariolta, sillä brittiläinen mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM on todennut, että Armv8-A-arkkitehtuuri ja sen seuraajat eivät ole yhdysvaltalaisperäisiä. Näin ollen ARM voi jatkossakin myydä lisenssejä arkkitehtuuriin Yhdysvaltojen asettamista pakotteista huolimatta.

Yhdysvallat lisäsi Huawein toukokuussa mustalle listalle, minkä takia yhdysvaltalaiset yhtiöt eivät voi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Vaikka ARM:n päämaja sijaitseekin Isossa-Britannissa, tulkitsi yhtiö aluksi sen mikroarkkitehtuurien sisältävän komponentteja, jotka ovat peräisin Yhdysvalloista ja näin ollen sen tulisi noudattaa Yhdysvaltojen asettamia pakotteita.

Mikäli ARM:n tulkinta olisi pysynyt alkuperäisessä muodossa, ei Huawei olisi voinut käyttää tuotteissaan ARM:n arkkitehtuuriin perustuvia piirejä. Kovaavan arkkitehtuurin löytäminen nopealla aikataululla olisi ollut käytännössä mahdotonta.Toistaiseksi Huawein liiketoiminta ei ole häiriintynyt kauppapakotteiden takia. Huawei ei voi käyttää uusissa puhelimissa Googlen palveluita, mutta se ei ole yhtiön myyntiä pahemmin haitannut. Huawei odottaa tekevänsä uuden myyntiennätyksen tänä vuonna.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.