Viimeinen hetki päivittää – iPhonesi netti ei välttämättä toimi enää ensi viikolla

Manu Pitkänen

Viimeinen hetki päivittää – iPhonesi netti ei välttämättä toimi enää ensi viikolla
Mikäli omistat iPhone 5:n, niin nyt alkaa olla viimeiset hetket päivittää sen ohjelmisto uusimpaan versioon. Mikäli odottelet marraskuun 3. päivän ohi, lakkavat useimmat web-palvelut toimimasta puhelimessa kokonaan. Puhelimesta pitää löytyä iOS 10.3.4, jotta se toimisi normaalisti vielä ensi viikollakin.

Ongelma juontaa juurensa jo keväällä uutisoituun GPS-viikkonumeromuutokseen (GPS Roll Over), jossa oli siis kyse GPS-järjestelmässä lasketun viikkonumeroinnin päättymisestä ja uuden syklin alkamisesta. Kaikissa laitteissa muutoskohtaa ei oltu huomioitu lainkaan, minkä takia paikannus ei välttämättä toiminut viikkonumeroinnin siirtymän jälkeen.

Apple oli ottanut viikkonumeroinnin vanhemmissa laitteissa huomioon ainakin niin, että laitteet ovat toimineet puoli vuotta siirtymän jälkeenkin. Jos haluaa puhelimen toimivat jatkossakin, niin päivitys on pakko ladata ennen 3. päivää. Jos odotat tämän viikon yli, on päivittäminen paljon hankalampaa, koska App Store ja esimerkiksi web-selain eivät tule toimimaan enää. Verkkopalveluiden ajanmäärityksessä hyödynnetään ilmeisesti GPS:n taustajärjestelmiä, minkä takia myöskään OTA-päivitys ei toimi enää ensi viikolla.Jos heräät kuitenkin tilanteeseen vasta ensi viikolla, pystyt vielä päivittämään puhelimesi Mac- tai PC-tietokoneen avulla.
Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.