Apple haluaa estää vapettamisen – Poisti kaikki sähkötupakkasovellukset App Storesta

Manu Pitkänen

Apple haluaa estää vapettamisen – Poisti kaikki sähkötupakkasovellukset App Storesta
Sähkötupakointi on saanut osakseen kasvavissa määrin huonoa julkisuutta Yhdysvalloissa julkaistujen arvioiden takia. Sähkötupakoinnin (vaping) on arvioitu johtaneen Yhdysvalloissa useisiin keuhkoon liittyviin sairauksiin tai jopa kuolemantapauksiin. Aiemmin tässä kuussa Kiina kielsi sähkötupakointiin liittyvien tuotteiden myynnin netissä.

Kiina on maailman suurimpia tupakkateollisuuden markkinoita, joten maassa tehdyillä päätöksillä on suuret vaikutukset alaan. Applella on niin ikään paljon vaikutusvaltaa Yhdysvalloissa App Store -sovelluskaupan ja suuren markkinaosuutensa ansiosta. Siksi Applen päätös poista App Storesta sähkötupakointiin liittyvät ohjelmat iskevät kipeästi alaan.

Applen päätöksen taustalla on Centers for Disease Control and Prevention -terveysjärjestön selvitys, jonka mukaan sähkötupakointi on aiheuttanut keuhkovaurioita ainakin 2172 tapauksessa. Vaikka Apple kieltääkin sähkötupakointiin liittyvät sovellukset App Storesta, säilyvät puhelimiin ja iPadeihin jo asennetut sovellukset toimintakuntoisina.Jo kesäkuussa Apple muutti App Storen sääntöjä niin, ettei se enää hyväksynyt sovelluskauppaansa uusia vapettamiseen liittyviä sovelluksia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.