>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Venäjä pakottaa asentamaan puhelimiin venäläissovelluksia – Hyötyykö Jolla?

Manu Pitkänen

Venäjä pakottaa asentamaan puhelimiin venäläissovelluksia – Hyötyykö Jolla?
Venäjällä on tulossa ensi vuoden alussa voimaan uusi laki, joka velvoittaa laitevalmistajia lisäämään uusiin myytäviin puhelimiin, älytelevisioihin ja tietokoneisiin venäläisperäisiä sovelluksia. Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain tällä viikolla.

Lainsäädännön tavoitteena on käytännössä antaa lisäpotkua kotimaisille sovelluksille ja verkkopalveluille. Laitevalmistajat saattavat sisällyttää puhtaasti liiketoiminnallisista syistä venäläisiä sovelluksia laitteisiinsa jo nyt, esimerkiksi hakukonepalvelu Yandexilla on voitu korvata monessa tilanteessa länsimaissa yleisempi Google. Lainsäädäntö antaa kuitenkin pienemmillekin palveluille enemmän mahdollisuuksia lyödä läpi kotimaan markkinoilla.

Samalla tuleva lainsäädäntö voi ajaa ulkomaalaisia palveluntarjoajia pois Venäjän markkinoilta, vaikka se ei suoranaisesti kielläkään ulkomaalaisten palveluiden lisäämistä puhelimiin, tietokoneisiin tai älytelevisioihin. Markkinoilla voi syntyä myös tapauksia, joissa venäläisen palvelun asentaminen laitteeseen ei ole lainkaan mahdollista. Tällöin laitteella ei ole asiaa Venäjän markkinoille.Suomalainen Jolla on kehittänyt ohjelmistoja läheisessä yhteistyössä venäläisyhtiöiden kanssa, joten Jolla voi hyötyä jollain tapaa uudesta laista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.