Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hiilivapaan alumiinin tuotanto alkamassa – Apple osti ensimmäisen erän

Manu Pitkänen

Hiilivapaan alumiinin tuotanto alkamassa – Apple osti ensimmäisen erän
Apple on alkanut ostaa alumiinia, joka on tuotettu uudenlaisella hiilivapaalla tuotantoteknologialla. Apple on ollut mukana kaivosyhtiö Rio Tinton ja alumiinituotantoon erikoistuneen Alcoan kehitystyössä, jonka tavoitteena on kehittää hiilivapaata tuotantoa.

Apple kertoi jo vuoden 2018 keväällä, että se on mukana yhtiöiden kehitystyössä, mutta vasta nyt teknologiajätti on alkanut ostaa uudella tuotantotekniikalla valmistettua raaka-ainetta. Alcoan mukaan se on tuottanut alumiinia vaihtelevasti uutta prosessia hyödyntäen jo vuodesta 2009 lähtien Pittsburghin tuotantolaitoksella. Applelle toimitetun alumiinin tuotannosta vastaa Alcoan ja Rio Tinton yhteisyritys Elysis.

Nykyisin alumiinia sulatetaan johtamalla voimakasta sähkövirtaa hiilianodin läpi. Tämän aikana hiili alkaa palaa, jolloin syntyy huomattavia määriä hiilidioksidipäästöjä. Uudessa prosessissa hiili on korvattu keraamisella anodilla, jolloin sulatusprosessista vapautuu pääasiassa happea.Yhteisyrityksen tavoitteena on aloittaa laajamittaisempi kaupallinen tuotanto vuoteen 2024 mennessä. Prosessimuutokselle on taloudellinenkin motiivi, sillä sen kustannustaso on alhaisempi kuin perinteisemmässä menetelmässä.


Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.