Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin

Manu Pitkänen

Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin
Vaikka nyt eletäänkiin Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan ratkaisuviikkoa, niin Huaweilla ei ole varaa odottaa sen tuovan yhtiölle pikaista tai pidemmän aikavälin helpotusta. Yhdysvallat hyökkäsi yhtiön kimppuun voimakkaasti toukokuussa estämällä yhdysvaltalaisia yhtiöitä tekemästä sen kanssa yhteistyötä.

Käytännön vaikutukset eivät ole kuitenkaan olleet erityisen mullistavia, osittain Huawein saamien siirtymäaikojen ansiosta. Huaweilla on kuitenkin pohdittu kuumeisesti vaihtoehtoa Googlen Androidille, sillä kauppasaarron takia käyttöoikeus Androidiin on katkolla. Vastaukseksi on noussut Huawein itse kehittämä Harmony OS, jonka käyttöä se aikoo laajentaa ensi vuonna.

Huaweilla ei kuitenkaan riitä vielä pokkaa käyttää Harmony OS:ää vielä puhelimissa tai tableteissa, vaan käyttöjärjestelmää levitetään markkinoille muiden laitteiden kautta. Kiinassa Hongmeng-nimellä tunnettavaa käyttöjärjestelmää aiotaan käyttää esimerkiksi älykkäissä näytöissä, älytelevisioissa, kaiuttimissa sekä älykelloissa. Vaikka Huawei onkin vielä sitoutunut Androidiin, niin Harmony OS:stä kehitetään selvästi mahdollinen korvaaja pidemmällä aikavälillä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.