Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin

Manu Pitkänen

Huawei lisää Androidin korvaajan käyttöä – Ei tule vielä puhelimiin
Vaikka nyt eletäänkiin Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan ratkaisuviikkoa, niin Huaweilla ei ole varaa odottaa sen tuovan yhtiölle pikaista tai pidemmän aikavälin helpotusta. Yhdysvallat hyökkäsi yhtiön kimppuun voimakkaasti toukokuussa estämällä yhdysvaltalaisia yhtiöitä tekemästä sen kanssa yhteistyötä.

Käytännön vaikutukset eivät ole kuitenkaan olleet erityisen mullistavia, osittain Huawein saamien siirtymäaikojen ansiosta. Huaweilla on kuitenkin pohdittu kuumeisesti vaihtoehtoa Googlen Androidille, sillä kauppasaarron takia käyttöoikeus Androidiin on katkolla. Vastaukseksi on noussut Huawein itse kehittämä Harmony OS, jonka käyttöä se aikoo laajentaa ensi vuonna.

Huaweilla ei kuitenkaan riitä vielä pokkaa käyttää Harmony OS:ää vielä puhelimissa tai tableteissa, vaan käyttöjärjestelmää levitetään markkinoille muiden laitteiden kautta. Kiinassa Hongmeng-nimellä tunnettavaa käyttöjärjestelmää aiotaan käyttää esimerkiksi älykkäissä näytöissä, älytelevisioissa, kaiuttimissa sekä älykelloissa. Vaikka Huawei onkin vielä sitoutunut Androidiin, niin Harmony OS:stä kehitetään selvästi mahdollinen korvaaja pidemmällä aikavälillä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.