Galaxy S11:een 108 megapikselin kamera – Yksi ominaisuus erottaa sen muista

Manu Pitkänen

Galaxy S11:een 108 megapikselin kamera – Yksi ominaisuus erottaa sen muista
Viime päivinä useamman Galaxy S11+ -aiheisen vuodon tehtaillut Twitter-käyttäjä @UniverseIce tietää kertoa puhelimeen olevan todella tulossa 108 megapikselin pääkamera, mutta siihen on lisätty yksi uusi mauste.

Samsungin komponenttipuoli esitteli tänä vuonna 108 megapikselin kamerakennot älypuhelimiin, mitä muutamat kiinalaiset merkit ovat alkaneet käyttää. Samsung itsekin aikoo käyttää uutta ja huipputarkkaa kennoa ensi vuoden lippulaivapuhelimissaan. Kiinalaismerkeille tarjotut 108 megapikselin kennot ovat sisältäneet Tetracell-tekniikan eli kennon neljän pikselin informaatio voidaan yhdistää yhdeksi, jolloin kuvan resoluutio tippuu normaalimmalle tasolle, mutta samalla kuvanlaatu paranee.

Galaxy S11+:aan tulevassa kennossa käytetään @UniverseIcen mukaan Noncell-tekniikka, jossa siis yhdistetään neljän pikselin sijaan yhdeksän pikselin tiedot yhdeksi. Lopputuloksena on tällöin 12 megapikselin kuva, mutta paremmalla kuvanlaadulla kuin 108 megapikselin resoluutiolla kuvattaessa. Tekniikan luvataan parantavan oleellisesti esimerkiksi hämärässä kuvaamista.

Lisää vuodettuja kuvia ja teknisiä tietoja tulevista Samsungin puhelimista:
Samsung Galaxy S11, Note10 Lite, Galaxy A91 ja Galaxy A71 huhut: kuvat, tekniset tiedot ja ominaisuudet.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.