Applen salainen satelliittihanke on voimissaan – iPhoneihin luvassa parempaa paikannusta?

Manu Pitkänen

Applen salainen satelliittihanke on voimissaan – iPhoneihin luvassa parempaa paikannusta?
Apple on koonnut kaikessa hiljaisuudessa pienen ryhmän insinöörejä, joiden tehtävänä on Bloombergin tietojen mukaan kehittää yhtiölle oma satelliittikonstellaatio. Satelliittien avulla Apple voisi varmistaa esimerkiksi iPhonien tiedonsiirron syrjäisilläkin alueilla.

Täysin uusi puheenaihe tämä ei ole, sillä uutisoimme Applen mahdollisista avaruussuunnitelmista jo vuonna 2017. Tuolloin ilmeni, että Apple palkkasi Googlen emoyhtiö Alphabetilta John Fenwickin ja Michael Trelan, jotka olivat mukana Alphabetin ostaman Skybox Imagingin satelliittitoimintojen johdossa.

Vuonna 2015 Apple osti tietoliikenneyhteyksiin erikoistuneen Aether Industriesin sekä tarkkaa satelliittipaikannusteknologiaa kehittäneen Coherent Navigationin. Nämä yritysostot saattavat liittyä Applen satelliittisuunnitelmiin. Amazon ja SpaceX ovat myös panostaneet voimakkaasti satelliitteihin perustuvaan Internetiin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.