Applen hylkäämä kumppani tekee paluun – Apple teki uuden sopimuksen

Manu Pitkänen

Applen hylkäämä kumppani tekee paluun – Apple teki uuden sopimuksen
Brittiläinen mikroarkkitehtuurien kehittämiseen erikoistunut Imagination Technologies on ilmoittanut solmineensa uuden lisenssisopimuksen Applen kanssa. Vuonna 2017 Imagination kertoi saaneensa Applelta tiedoksiannon, jonka mukaan Apple lopettaisi Imaginationin grafiikkapiirien käytön puhelimissaan ja tableteissaan.

Apple on ilmeisesti ottanutkin vetovastuun A-järjestelmäpiirien grafiikkasuorittimien kehityksestä, mutta missään vaiheessa se ei ole kuitenkaan lopettanut Imaginationin patentoimien teknologioiden käyttöä. Näin ollen Applen on maksettava Imaginationille rojalteja jatkossakin, vaikka se kehittäisi iPhoneihin omat grafiikkapiirit.

Tänään julkaistu lehdistötiedote on kirjaimellisesti yhden virkkeen pituinen, joten siitä on hankala ammentaa mitään kovinkaan syvällistä. Se kertoo kuitenkin Applen jatkavat rojaltien maksamista ja Imagintionin teknologian käyttöä tuotteissaan. Applen maksamien summien suuruutta tai hyödyntämistä teknologioista ei kuitenkaan hiiskuta julkisuuteenImaginationille Applen vuonna 2017 tekemä ilmoitus oli kohtalokas, sillä se pelästytti pahanpäiväisesti sijoittajat. Apple oli kiistatta Imaginationin suurin asiakas, joten ilman Applea yhtiön liiketoiminta näytti muuttuvan pahasti tappiolliseksi. Imagination myytiin lopulta 550 miljoonalla punnalla Canyon Bridge -pääomasijoitusyhtiölle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
145 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Proshop
784 € CDON
995 € Ykköspalvelu

Alin hinta viikko sitten: 954 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.