Applen hylkäämä kumppani tekee paluun – Apple teki uuden sopimuksen

Manu Pitkänen

Applen hylkäämä kumppani tekee paluun – Apple teki uuden sopimuksen
Brittiläinen mikroarkkitehtuurien kehittämiseen erikoistunut Imagination Technologies on ilmoittanut solmineensa uuden lisenssisopimuksen Applen kanssa. Vuonna 2017 Imagination kertoi saaneensa Applelta tiedoksiannon, jonka mukaan Apple lopettaisi Imaginationin grafiikkapiirien käytön puhelimissaan ja tableteissaan.

Apple on ilmeisesti ottanutkin vetovastuun A-järjestelmäpiirien grafiikkasuorittimien kehityksestä, mutta missään vaiheessa se ei ole kuitenkaan lopettanut Imaginationin patentoimien teknologioiden käyttöä. Näin ollen Applen on maksettava Imaginationille rojalteja jatkossakin, vaikka se kehittäisi iPhoneihin omat grafiikkapiirit.

Tänään julkaistu lehdistötiedote on kirjaimellisesti yhden virkkeen pituinen, joten siitä on hankala ammentaa mitään kovinkaan syvällistä. Se kertoo kuitenkin Applen jatkavat rojaltien maksamista ja Imagintionin teknologian käyttöä tuotteissaan. Applen maksamien summien suuruutta tai hyödyntämistä teknologioista ei kuitenkaan hiiskuta julkisuuteenImaginationille Applen vuonna 2017 tekemä ilmoitus oli kohtalokas, sillä se pelästytti pahanpäiväisesti sijoittajat. Apple oli kiistatta Imaginationin suurin asiakas, joten ilman Applea yhtiön liiketoiminta näytti muuttuvan pahasti tappiolliseksi. Imagination myytiin lopulta 550 miljoonalla punnalla Canyon Bridge -pääomasijoitusyhtiölle.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.