Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen

Manu Pitkänen

TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen
Taiwanilainen puolijohdevalmistaja TSMC rakentaa kiivasta vauhtia jo tiloja 3 nanometrin tuotantoa varten, mutta sitä ennen markkinoille tulee älylaitteita, joiden mikropiirit on valmistettu 5 nanometrin prosessilla.

Ensimmäisten joukossa TSMC:n 5 nanometrin prosessiin on siirtymässä Apple, jonka kehittämän A14-järjestelmäpiirin tuotanto käynnistyy näillä näkymin toisen kvartaalin aikana eli huhti-kesäkuussa. Aikataulutiedot paljasti taiwanilainen Digitimes-verkkojulkaisu.

TSMC on jo usean vuoden ajan ollut Applen A-piirien hovivalmistaja ja näin tulee olemaan ilmeisesti myös jatkossakin. TSMC:ltä löytyy vaadittavat tuotantoresurssit Applen kysyntään nähden, mutta sen lisäksi yhtiö on pysynyt kehityksen aallonharjalla tukevasti. Toisin on käynyt Intelille, jonka prosessikehitys on edistynyt aiempaan nähden verkkaisesti.A14 Bionic -piirien muista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa, mutta Apple lienee päivittänyt CPU- ja GPU-arkkitehtuureita sekä lisännyt Neural Engine -laskentayksikön tehokkuutta.

TSMC siirtynee 3 nanometrin prosessiin vasta vuonna 2022, joten isompaa tuotantotekniikan päivitystä ei nähdä ensi vuoden iPhonien piireissä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.