TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen

Manu Pitkänen

TSMC aloittamassa seuraavien iPhonien piirien valmistuksen
Taiwanilainen puolijohdevalmistaja TSMC rakentaa kiivasta vauhtia jo tiloja 3 nanometrin tuotantoa varten, mutta sitä ennen markkinoille tulee älylaitteita, joiden mikropiirit on valmistettu 5 nanometrin prosessilla.

Ensimmäisten joukossa TSMC:n 5 nanometrin prosessiin on siirtymässä Apple, jonka kehittämän A14-järjestelmäpiirin tuotanto käynnistyy näillä näkymin toisen kvartaalin aikana eli huhti-kesäkuussa. Aikataulutiedot paljasti taiwanilainen Digitimes-verkkojulkaisu.

TSMC on jo usean vuoden ajan ollut Applen A-piirien hovivalmistaja ja näin tulee olemaan ilmeisesti myös jatkossakin. TSMC:ltä löytyy vaadittavat tuotantoresurssit Applen kysyntään nähden, mutta sen lisäksi yhtiö on pysynyt kehityksen aallonharjalla tukevasti. Toisin on käynyt Intelille, jonka prosessikehitys on edistynyt aiempaan nähden verkkaisesti.A14 Bionic -piirien muista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa, mutta Apple lienee päivittänyt CPU- ja GPU-arkkitehtuureita sekä lisännyt Neural Engine -laskentayksikön tehokkuutta.

TSMC siirtynee 3 nanometrin prosessiin vasta vuonna 2022, joten isompaa tuotantotekniikan päivitystä ei nähdä ensi vuoden iPhonien piireissä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.