Analyytikot povaavat – Seuraavaan iPhoneen tulee 3D-kamera

Manu Pitkänen

Analyytikot povaavat – Seuraavaan iPhoneen tulee 3D-kamera
Mikäli Barclaysin analyytikkoja on uskominen, Applen ensi syksynä julkaistavassa iPhonessa päivitetään jälleen kerran puhelimen kameraominaisuuksia toden teolla. Etupuolelle on luvassa uusi Face ID -kamera ja takapuolelle on taas tiedossa 3D-kamera.

Face ID -kasvojentunnistuksesta vastaavaan TrueDepth-kameraan tulevista muutoksista Barclays ei kerro mitään, mutta oletettavasti kameran tarkkuus paranee ja ehkä siihen on saatu myös lisää nopeutta. Takapuolelle tulevan ToF-tekniikkaan perustuvan 3D-kameran avulla käyttäjät voivat skannata ympäristöjään kolmiulotteisesti. Applen tavoitteena lienee iPhonen AR-toimintojen laajentaminen ja parantaminen, millä voitaisiin pedata markkinoita tulevia AR-laseja varten.

3D-kamerassa ei välttämättä ole kyse pelkästään AR-sisällöstä, vaan Apple saattaa kehittää tekniikan avulla myös perinteiseen valokuvaamiseen uusia sovelluksia. Esimerkiksi keinotekoisen bokeh-efektin tarkkuutta voidaan oletettavasti parantaa nykyisestä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.