Analyytikot povaavat – Seuraavaan iPhoneen tulee 3D-kamera

Manu Pitkänen

Analyytikot povaavat – Seuraavaan iPhoneen tulee 3D-kamera
Mikäli Barclaysin analyytikkoja on uskominen, Applen ensi syksynä julkaistavassa iPhonessa päivitetään jälleen kerran puhelimen kameraominaisuuksia toden teolla. Etupuolelle on luvassa uusi Face ID -kamera ja takapuolelle on taas tiedossa 3D-kamera.

Face ID -kasvojentunnistuksesta vastaavaan TrueDepth-kameraan tulevista muutoksista Barclays ei kerro mitään, mutta oletettavasti kameran tarkkuus paranee ja ehkä siihen on saatu myös lisää nopeutta. Takapuolelle tulevan ToF-tekniikkaan perustuvan 3D-kameran avulla käyttäjät voivat skannata ympäristöjään kolmiulotteisesti. Applen tavoitteena lienee iPhonen AR-toimintojen laajentaminen ja parantaminen, millä voitaisiin pedata markkinoita tulevia AR-laseja varten.

3D-kamerassa ei välttämättä ole kyse pelkästään AR-sisällöstä, vaan Apple saattaa kehittää tekniikan avulla myös perinteiseen valokuvaamiseen uusia sovelluksia. Esimerkiksi keinotekoisen bokeh-efektin tarkkuutta voidaan oletettavasti parantaa nykyisestä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.