Apple onkin hyvää pataa FBI:n kanssa – Perui tietoturvaparannuksen FBI:n toiveen takia

Manu Pitkänen

Apple onkin hyvää pataa FBI:n kanssa – Perui tietoturvaparannuksen FBI:n toiveen takia
Reutersin tietojen Apple päätti perua suunnitelmansa iPhonen tietoturvan parantamiseksi FBI:n valituksen jälkeen. Suunnitelmamuutos tehtiin kaksi vuotta sitten ja sen paljasti uutistoimistolle kaikkiaan kuusi eri lähdettä.

Apple suunnitteli alun perin iPhoneista tehtyjen iCloud-varmuuskopioiden salaamista, mutta FBI:n valitukset saivat Applen perumaan aikeensa. FBI:n mukaan varmuuskopioiden salaaminen olisi heikentänyt sen kykyä selvittää rikoksia. Kyse ei ole varsinaisesta takaportista, mutta osoittaa Applen olevan tarvittaessa valmis miellyttämään Yhdysvaltain hallintoa asiakkaiden turvallisuuden kustannuksella.

Mikäli Apple olisi salannut iCloud-varmuuskopiot, ei yhtiö olisi voinut luovuttaa puhelimien varmuuskopioita luettavassa muodossa FBI:lle tai CIA:lle, vaikka viranomaisilla olisi oikeuden määräys. FBI:n kyberrikosasiantuntijoiden mukaan varmuuskopiot ovat parhaimpia tietolähteitä tutkintojen selvittämisessä, minkä takia niihin pääsyä ei saisi rajoittaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.