Google kehittää vihdoin haastajaa iPhonen suositulle ominaisuudelle

Manu Pitkänen

Google kehittää vihdoin haastajaa iPhonen suositulle ominaisuudelle
Google on yrittänyt kilpailla Applen AirDropia vastaan Android Beam -nimisen tiedonjakoratkaisun avulla, mutta NFC:tä käyttävä tekniikka ei oikein lyönyt itseään läpi. Siksi Beam on siirretty syrjään ja Androidiin on tulossa uusi lähijako.

Joko Fast Share- tai Nearby Share -nimellä kutsuttav toiminto toimii hyvin pitkälle samalla tavalla kuin Applen AirDrop: se siis tunnistaa lähistöllä olevat muut toimintoa tukevat laitteet, minkä ansiosta tiedostoja voidaan lähettää suoraan näihin laitteisiin ilman sähköpostiin tai pilvipalveluihin turvautumista. Jotta lähistöllä olevat laitteet näkyisivät skannauksessa, pitää oman laitteen näkyvyys erikseen hyväksyä.

Toiminto on myös nopea, sillä sen avulla on siirretty 3,5 gigatavun tiedostoja reilussa kahdessa minuutissa.

Ominaisuutta on testattu Android 10:llä, joten se saattaa tulla myös nykyisille laitteille eikä jää vain Android 11:n huviksi.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.