Apple Watch ohitti jo sveitsiläiset laatukellot – Myynti kovassa kasvussa

Manu Pitkänen

Apple Watch ohitti jo sveitsiläiset laatukellot – Myynti kovassa kasvussa
Apple Watch saavutti jonkinlaisen virstanpylvään viime vuoden aikana, kun sen arvioitu kappalemääräinen myynti kasvoi Strategy Analyticsin mukaan 30,7 miljoonaan laitteeseen. Tällä myynnillä Apple Watchia myytiin viime vuonna enemmän kuin sveitsiläisiä kelloja.

Sveitsiläisen kelloteollisuuden arvioidaan myyneen viime vuoden aikana noin 21,1 miljoonaa kappaletta, joten Apple Watchin 36 prosentin kasvupyrähdys veti sen heittämällä sveitseläisten ohitse.

Sveitsiläiset kellot tunnetaan laadukkuudesta, mikä tarkoittaa samalla tietysti huomattavan korkeaa hintalappua ja samalla myös alhaisia myyntimääriä. Kappalemäärissä voittaminen ei siis välttämättä tarkoita kovinkaan paljoa. Sveitsiläisiin kellobrändeihin kuuluu myös merkkejä, jotka markkinoivat edullisempia kelloja, kuten vaikkapa Swatch. Vertailu ei siis ole välttämättä myöskään kovin kaukaa haettu.Huomion arvoista on sekin, että sveitsiläisten kellojen myynti on laskusuunnassa – viime vuonna se otti osumaa 13 prosentin edestä. Älykellojen markkina on sen sijaan kasvussa, pelkästään Apple Watchin myynti kasvoi 36 prosenttia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.