Apple kehittää iPhoneihin jo omia antenneja – Pettyi komponenttien paksuuteen

Manu Pitkänen

Apple kehittää iPhoneihin jo omia antenneja – Pettyi komponenttien paksuuteen
Apple päivittää iPhonensa 5G-aikaan tulevana syksynä, mutta puhelimien kehityksessä on tullut pieniä mutkia matkaan. Seuraavan sukupolven iPhoneissa aiotaan käyttää Qualcommin teknologiaa, mutta 5G-antennit ovat Applen mielestä liian suuria.

Apple onkin päättänyt kehittää omat antennimoduulit seuraavan sukupolven iPhoneihin, minkä ansiosta puhelimista voitaisiin saada tarpeeksi ohuita. Varasuunnitelmana on kuitenkin edelleen käyttää Qualcommin QTM 525 -antennimoduuleita, mutta silloin Applen pitäisi tyytyä hieman paksumpaan muotoiluun. Tilanne on Applen kannalta kinkkinen, sillä aikaa antennimoduulien suunnitteluun ei ole enää paljoa, eikä millimetriluokan signaaleja lähettävien ja vastaanottavien antennien suunnittelu ole helppoa.

Oli lopputulos antennimoduulien osalta mikä tahansa, aikoo Apple käyttää joka tapauksessa seuraavissa iPhoneissa Qualcommin X55-modeemeja. Applen tavoitteena on kuitenkin korvata Qualcommin modeemitkin jossakin vaiheessa omalla modeemilla – siksi yhtiö osti viime kesänä Intelin modeemiliiketoiminnan. Vaikka antennimoduulien kehitystä perustellaan muotoilullisilla seikoilla, saattaa toinen motiivi olla Qualcommin komponenttien käytön välttäminen. Applen ja Qualcommin väliset suhteet kun eivät ole kaikkein lämpimimmät.Applen mielestä Qualcomm huijaa sitä, koska yhtiö perii siltä patenteista rojalteja, vaikka se käyttää Qualcommin komponentteja. Applen näkemyksen mukaan se maksaa teknologiasta kahteen kertaan.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.