Apple kehittää iPhoneihin jo omia antenneja – Pettyi komponenttien paksuuteen

Manu Pitkänen

Apple kehittää iPhoneihin jo omia antenneja – Pettyi komponenttien paksuuteen
Apple päivittää iPhonensa 5G-aikaan tulevana syksynä, mutta puhelimien kehityksessä on tullut pieniä mutkia matkaan. Seuraavan sukupolven iPhoneissa aiotaan käyttää Qualcommin teknologiaa, mutta 5G-antennit ovat Applen mielestä liian suuria.

Apple onkin päättänyt kehittää omat antennimoduulit seuraavan sukupolven iPhoneihin, minkä ansiosta puhelimista voitaisiin saada tarpeeksi ohuita. Varasuunnitelmana on kuitenkin edelleen käyttää Qualcommin QTM 525 -antennimoduuleita, mutta silloin Applen pitäisi tyytyä hieman paksumpaan muotoiluun. Tilanne on Applen kannalta kinkkinen, sillä aikaa antennimoduulien suunnitteluun ei ole enää paljoa, eikä millimetriluokan signaaleja lähettävien ja vastaanottavien antennien suunnittelu ole helppoa.

Oli lopputulos antennimoduulien osalta mikä tahansa, aikoo Apple käyttää joka tapauksessa seuraavissa iPhoneissa Qualcommin X55-modeemeja. Applen tavoitteena on kuitenkin korvata Qualcommin modeemitkin jossakin vaiheessa omalla modeemilla – siksi yhtiö osti viime kesänä Intelin modeemiliiketoiminnan. Vaikka antennimoduulien kehitystä perustellaan muotoilullisilla seikoilla, saattaa toinen motiivi olla Qualcommin komponenttien käytön välttäminen. Applen ja Qualcommin väliset suhteet kun eivät ole kaikkein lämpimimmät.Applen mielestä Qualcomm huijaa sitä, koska yhtiö perii siltä patenteista rojalteja, vaikka se käyttää Qualcommin komponentteja. Applen näkemyksen mukaan se maksaa teknologiasta kahteen kertaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.