Android 11:n ensimmäinen kehitysversio julkaistu!

Manu Pitkänen

Android 11:n ensimmäinen kehitysversio julkaistu!
Google on julkaissut Android 11 -käyttöjärjestelmän ensimmäisen Developer Preview -version. Tavallista aikaisemmin toteutunut julkaisu sisältää lukuisan määrän pieniä viilauksia, jolla käyttöjärjestelmästä tehdään yhtenäisempi, monikäyttöisempi ja suorituskykyisempi.

Käyttöjärjestelmä sisältää tuen uudenlaisille näyttötyypeille, kuten Samsungin lippulaivamallistosta tutuille kaareville tai taittuville näytöille. Lisäksi käyttöjärjestelmätasolla on parannettu 5G-tukea. Google on lisännyt ilmoituskeskukseen uuden viesteille omistetun osion sekä ottanut käyttöön jo Android 10:een tarkoitetun Bubbles-viestikuplatoiminnon. Bubbles-toiminto on samankaltainen kuin Facebook Messengerissä, mutta käyttöjärjestelmään lisätty toteutus takaa sen, että kuka tahansa sovelluskehittäjä voi hyödyntää sitä.

Tietoturvaan on tehty myös paljon viilauksia. Käyttäjä voi antaa sovellukselle kertakäyttöisiä lupia käyttää puhelimen laitteistoa tai tallennettuja tietoja, minkä lisäksi sijaintipalveluiden käyttöön voidaan antaa lupa vain kun sovellus on aktiivisessa käytössä. Android 11 sisältää tuen myös sähköisille ajo- tai henkilökorteille.Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.