Koronavirus voi uhata jo seuraavan iPhonen kehitystä

Manu Pitkänen

Koronavirus voi uhata jo seuraavan iPhonen kehitystä
Mikäli koronavirusepidemia pitkittyy vielä nykyisestä, alkaa se tuottaa ongelmia jo seuraavan sukupolven iPhonen kehityksellekin. Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan Applen insinöörit tapaavat yleensä kiinalaisen uudenvuoden jälkeen kokoonpanosta vastaavan Foxconnin insinöörejä antaakseen palautetta uusien iPhonien testikappaleiden laadusta.

Nyt näitä tapaamisia ei ole voitu järjestää koronaviruksen takia asetettujen matkustuskieltojen vuoksi. Viivästykset tässä vaiheessa voivat vaikuttaa esimerkiksi komponenttihankinnan aikataulutukseen. Varsinainen kokoonpanotyö alkaa kuitenkin vasta kesällä, joten Applella on vielä hyvin aikaa kiriä nyt tulevat viivästykset.

Poikkeusjärjestelyt ovat tietysti myös mahdollisia, mikäli ne koetaan tarpeellisiksi kehitystyön jouduttamiseksi. Koronavirus hankaloittaa lähinnä kasvoikkain käytävien neuvotteluiden järjestämistä.Applen alihankkijoiden ja Foxconnin tehtaat olivat helmikuun alussa kiinni, mutta niitä on käynnistetty uudelleen virustartuntojen pahimman huipun mentyä ohi. Tehtaat eivät kuitenkaan toimi täydellä kapasiteetilla työvoimapulan takia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Nokia G11 – hinta laskenut -21%

Nokia G11
105 € Dustin Home
133 € CDON
143 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 133 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.