Android saapui iPhonelle Project Sandcastlen myötä

Matti Robinson

Android saapui iPhonelle Project Sandcastlen myötä
Android-laitteita on aina pystynyt muokkaamaan paremmin kuin iPhonea, ja sama tietysti jatkuu edelleen, sillä Apple haluaa pitää puhelimensa suljettuna vain omille sovelluksilleen.

Suljetussa ja avoimessa ekosysteemissä on toki puolensa, mutta parempi muokattavuus on liki aina parempi. Samalla kun Androidin roottaaminen, joka mahdollistaa kaiken mahdollisen käyttöjärjestlemän ja -liittymän muokkaamisen, on erittäin yksinkertaista, niin Applen laitteissa se on suojattu ja vaatiin nk. jailbreakiä.

Mutta entäpä, jos jailbreakin myötä iPhoneen voisi asentaa Androidin?

Teknisesti tämä oli mahdollista jo kauan sitten, noin kymmenen vuotta sitten alkuperäiselle iPhonelle ja iPhone 3G:lle. Nyt alkuperäisen iPhone Androidin luonut David Wang on yrittämässä samaa temppua uudemmille iPhone-laitteille.

Wang ja hänen tietoturvayhtiösä Corellium ovat julkistaneet Project Sandcastlen, jonka on määrä luoda toimiva Android iPhonelle.

Apple ei pidän Wangin projektista lainkaan ja on haastanut tämän oikeuteen, sillä sen mukaan tämä rikkoo kopiosuojausta. Wangin mukaan kyse on vain kuluttajan omistaman laitteiston käyttämisestä.Project Sandcastle toimii jo joten kuten iPhonella, mutta tässä vaiheessa toiminta on erittäin rajattua. Toiminta on rajattu iPhone 7:lle ja 7 Plussalle, ja toimimattomia komponentteja ovat vielä mm. kaiuttimet, Bluetooth, kamera ja modeemi.

Mikäli haluat tutustua lisää projektiin tai peräti ladata beetan testaamista varten, suuntaa osoitteeseen projectsandcastle.org.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.