Android saapui iPhonelle Project Sandcastlen myötä

Matti Robinson

Android saapui iPhonelle Project Sandcastlen myötä
Android-laitteita on aina pystynyt muokkaamaan paremmin kuin iPhonea, ja sama tietysti jatkuu edelleen, sillä Apple haluaa pitää puhelimensa suljettuna vain omille sovelluksilleen.

Suljetussa ja avoimessa ekosysteemissä on toki puolensa, mutta parempi muokattavuus on liki aina parempi. Samalla kun Androidin roottaaminen, joka mahdollistaa kaiken mahdollisen käyttöjärjestlemän ja -liittymän muokkaamisen, on erittäin yksinkertaista, niin Applen laitteissa se on suojattu ja vaatiin nk. jailbreakiä.

Mutta entäpä, jos jailbreakin myötä iPhoneen voisi asentaa Androidin?

Teknisesti tämä oli mahdollista jo kauan sitten, noin kymmenen vuotta sitten alkuperäiselle iPhonelle ja iPhone 3G:lle. Nyt alkuperäisen iPhone Androidin luonut David Wang on yrittämässä samaa temppua uudemmille iPhone-laitteille.

Wang ja hänen tietoturvayhtiösä Corellium ovat julkistaneet Project Sandcastlen, jonka on määrä luoda toimiva Android iPhonelle.

Apple ei pidän Wangin projektista lainkaan ja on haastanut tämän oikeuteen, sillä sen mukaan tämä rikkoo kopiosuojausta. Wangin mukaan kyse on vain kuluttajan omistaman laitteiston käyttämisestä.Project Sandcastle toimii jo joten kuten iPhonella, mutta tässä vaiheessa toiminta on erittäin rajattua. Toiminta on rajattu iPhone 7:lle ja 7 Plussalle, ja toimimattomia komponentteja ovat vielä mm. kaiuttimet, Bluetooth, kamera ja modeemi.

Mikäli haluat tutustua lisää projektiin tai peräti ladata beetan testaamista varten, suuntaa osoitteeseen projectsandcastle.org.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy A13 5G – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A13 5G
149 € Elisa
179 € Kärkkäinen
179 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 Lite 5G
459 € CDON
459 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 554 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.