Rikoitko iPhonen? Vaihtopuhelimen saamisessa voi nyt kestää useita viikkoja

Manu Pitkänen

Rikoitko iPhonen? Vaihtopuhelimen saamisessa voi nyt kestää useita viikkoja
Koronaviruksen vaikutuksista suuryhtiöiden liiketoimintaan on saatettu vain arvailla yhtiöiden ympäripyöreiden lausuntojen perusteella, mutta ensimmäiset konkreettiset merkit alkavat näkyä jo Applella. Yhtiö on informoinut omien liikkeiden henkilökuntaa, että vaihtopuhelimien saatavuudessa voi olla seuraavien 2–4 viikon aikana ongelmia.

Käytännössä tilanne tarkoittaa sitä, että jos iPhonen rikkoo ja sen haluaa vaihtaa Applen kautta uuteen, voi uutta laitetta joutua odottamaan muutaman viikon. Koronaviruksen takia Applen alihankintaketju oli helmikuussa jumissa tai toimi vajaalla teholla, jolloin on jouduttu käyttämään varastossa olevia laitteita ja nämä varastot alkavat ehkä jo tyhjentyä.

Kokonaisten puhelimien lisäksi yksittäisten komponenttien saatavuudessa voi olla myös ongelmia, joten vaikka asiakkaan ongelmana olisi yksinkertainen komponenttivaihdos, voi huoltoa joutua siitä huolimatta odottamaan.Taloudellisten menetysten minimoimiseksi Apple on saattanut myös päättää, että huollossa joustetaan nyt väliaikaisesti jotta yhtiöllä riittäisi paremmin myytäviä laitteita. Tästä syystä puhelimia ei riitä vaihtolaitteiksi. Applen puhelimien kokoonpanosta suurimmaksi osaksi vastaava Foxconn on ilmoittanut, että sen toiminta Kiinassa palautuu normaaliksi maaliskuun loppuun mennessä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.