Rikoitko iPhonen? Vaihtopuhelimen saamisessa voi nyt kestää useita viikkoja

Manu Pitkänen

Rikoitko iPhonen? Vaihtopuhelimen saamisessa voi nyt kestää useita viikkoja
Koronaviruksen vaikutuksista suuryhtiöiden liiketoimintaan on saatettu vain arvailla yhtiöiden ympäripyöreiden lausuntojen perusteella, mutta ensimmäiset konkreettiset merkit alkavat näkyä jo Applella. Yhtiö on informoinut omien liikkeiden henkilökuntaa, että vaihtopuhelimien saatavuudessa voi olla seuraavien 2–4 viikon aikana ongelmia.

Käytännössä tilanne tarkoittaa sitä, että jos iPhonen rikkoo ja sen haluaa vaihtaa Applen kautta uuteen, voi uutta laitetta joutua odottamaan muutaman viikon. Koronaviruksen takia Applen alihankintaketju oli helmikuussa jumissa tai toimi vajaalla teholla, jolloin on jouduttu käyttämään varastossa olevia laitteita ja nämä varastot alkavat ehkä jo tyhjentyä.

Kokonaisten puhelimien lisäksi yksittäisten komponenttien saatavuudessa voi olla myös ongelmia, joten vaikka asiakkaan ongelmana olisi yksinkertainen komponenttivaihdos, voi huoltoa joutua siitä huolimatta odottamaan.Taloudellisten menetysten minimoimiseksi Apple on saattanut myös päättää, että huollossa joustetaan nyt väliaikaisesti jotta yhtiöllä riittäisi paremmin myytäviä laitteita. Tästä syystä puhelimia ei riitä vaihtolaitteiksi. Applen puhelimien kokoonpanosta suurimmaksi osaksi vastaava Foxconn on ilmoittanut, että sen toiminta Kiinassa palautuu normaaliksi maaliskuun loppuun mennessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.