3D-kamera on tulossa iPhoneen tänä vuonna

Manu Pitkänen

3D-kamera on tulossa iPhoneen tänä vuonna
Ensi syksynä julkaistavista iPhoneista ainakin yhdessä tulee olemaan 3D-kamera, kertoo Fast Company. Applen odotetaan julkaisevan kevään aikana edullisen iPhone SE2:n sekä ensi syksynä kolme uutta iPhonea.

3D-kameran ajatuksena on käytännössä se, että puhelimen kamera kykenee ymmärtämään ympäröivää maailmaa myös syvyysulottuvuuden suhteen. Kolmiulotteisen kameran pitäisi parantaa iPhonen kyvykkyyttä AR-sovelluksissa, millä pedataan mahdollisesti AR-lasien julkaisua. Fast Companyn lähteiden mukaan Applen on pitänyt lisätä toiminto uusiin iPhoneihin jo parin vuoden ajan, mutta se on syystä tai toisesta jouduttu poistamaan julkaisuspekseistä.

Uusimmissa iPhoneissa käytetään jo nyt TrueDepth-kameraa puhelimen etupuolella, minkä ansiosta puhelin pystyy tunnistamaan esimerkiksi kasvot kolmiulotteisesti. TrueDepth-kameran laserprojektorin toimittajaa käytetään myös ensi syksyn iPhonien takakamerassa. Uuden 3D-kameran avulla iPhone kykenee paremmin erottamaan lähellä olevat kohteet etäämmällä olevista, jolloin esimerkiksi nykyisestä bokeh-efektistä voidaan tehdä tarkempi. Kameralla tulee siis olemaan myös vaikutuksia kuvanlaatuun.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.