Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3D-kamera on tulossa iPhoneen tänä vuonna

Manu Pitkänen

3D-kamera on tulossa iPhoneen tänä vuonna
Ensi syksynä julkaistavista iPhoneista ainakin yhdessä tulee olemaan 3D-kamera, kertoo Fast Company. Applen odotetaan julkaisevan kevään aikana edullisen iPhone SE2:n sekä ensi syksynä kolme uutta iPhonea.

3D-kameran ajatuksena on käytännössä se, että puhelimen kamera kykenee ymmärtämään ympäröivää maailmaa myös syvyysulottuvuuden suhteen. Kolmiulotteisen kameran pitäisi parantaa iPhonen kyvykkyyttä AR-sovelluksissa, millä pedataan mahdollisesti AR-lasien julkaisua. Fast Companyn lähteiden mukaan Applen on pitänyt lisätä toiminto uusiin iPhoneihin jo parin vuoden ajan, mutta se on syystä tai toisesta jouduttu poistamaan julkaisuspekseistä.

Uusimmissa iPhoneissa käytetään jo nyt TrueDepth-kameraa puhelimen etupuolella, minkä ansiosta puhelin pystyy tunnistamaan esimerkiksi kasvot kolmiulotteisesti. TrueDepth-kameran laserprojektorin toimittajaa käytetään myös ensi syksyn iPhonien takakamerassa. Uuden 3D-kameran avulla iPhone kykenee paremmin erottamaan lähellä olevat kohteet etäämmällä olevista, jolloin esimerkiksi nykyisestä bokeh-efektistä voidaan tehdä tarkempi. Kameralla tulee siis olemaan myös vaikutuksia kuvanlaatuun.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.